keskiviikko 21. lokakuuta 2015

FORTUM

 Mirko Hurmerinta, 15:12

Tätä mieltä analyytikot ovat Fortumista ennen tulosjulkistusta

Fortum on tänä vuonna menettänyt markkina-arvostaan yli 20 prosenttia ja alimmillaan osakkeesta sai lokakuun alussa maksaa 12,96 euroa.
Yhtiön huominen tulosjulkistus antanee lisäselvyyttä, onko osakkeen rankaisu ollut perusteltua vai onko parin viime viikon aikana nähty elpyminen uuden nousun alku. Lisäksi yhtiön tuore toimitusjohtaja Pekka Lundmark pääsee ensimmäistä kertaa esittelemään lukuja tulosinfossa.
Ennen kaikkea Lundmarkilta odotetaan vihjeitä siitä, mitä Fortum aikoo tehdä verkkomyyntien paisuttamalla kassallaan.
Yhtiötä seuraavat analyytikot ovat tulosjulkistuksen alla enimmäkseen positiivisia osakekurssin suhteen. Suurin osa heistä näkee osakkeessa selvää nousuvaraa, joskin tavoitehinnat ovat olleet kevään jälkeen tasaisessa laskussa.
Factsetin keräämä konsensustavoitehinta osakkeelle on tällä hetkellä 15,59 euroa, mikä tarkoittaisi reilun yhdeksän prosentin nousuvaraa.
Korkeimmat tavoitehinnat ovat Oddo Securitiesin 21,00 euroa sekä Inderesin ja Mainfirst Bankin 19,00 euroa.
Inderesin ohella kotimaisista analyysinlaatijoista tavoitehinnat ovat selvästi yli tämän hetken kurssin tason Nordealla (16,50), Evlillä (16,00) ja Pohjolalla (17,00). Dansken tavoite on 14,50 euroa eli nykykurssin tuntumassa.
Pessimististä laitaa edustava keskieurooppalaiset pankkijätit. Deutsche Bankin tavoitehinta osakkeelle on 12,00 euroa ja Societe Generalen vain 10,00 euroa.
Yhtiötä seuraavista 26 analyytikosta seitsemän on antanut positiivisen suosituksen (Osta tai Ylipainota) ja seitsemän negatiivisen suosituksen (Myy tai Alipainota). Lopuilla suositus on Pidä.
Fortum julkistaa osavuosituloksensa noin klo 9.00. Katso ennusteet tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti