sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Pankki uskoo löytäneensä kultasuonen - paljastaa Euroopan edullisimman kasvuosakkeen

    
Pankki uskoo löytäneensä kultasuonen - paljastaa Euroopan edullisimman kasvuosakkeen
KUVA: FINGERPRINT
Tanskalainen investointipakki Saxo Bank uskoo, että se on iskenyt kultasuoneen. Se kertoo löytäneensä Euroopan edullisimman kasvuosakkeen.
Saxo Bankin strategi Peter Garnry kehuu analyysissaan ruotsalaista Fingerprint Cardsia, joka tunnetaan sormenjälkilukijoistaan. Biometrisen tunnistamisen näkymät ovat niin vahvat, että Fingerprint Cardsin osake nousi viime vuonna peräti 1 600 prosenttia.
Tänä vuonna sijoittajasentimentti on viilentynyt, sillä Fingerprint Cardsin osake on pudonnut yli 20 prosenttia. Saxo kuitenkin ennustaa, että osakkeen hinta voi kohota yli 50 prosenttia nykytasoltaan.
”Yhtiöllä on käytössään hyvin houkuttelevaa teknologiaa. Sormenjälkilukijoita käytetään tulevaisuudessa yhä enemmän erilaisissa tuoteryhmissä kuten älypuhelimissa”, Garnry hahmottaa.
Garnryn mukaan Fingerprint Cards näyttää nykyisellään olevan Euroopan halvin kasvuosake. Turvallinen mobiilimaksaminen on yleistyvä trendi, mutta sormenjälkitunnistusta voidaan hyödyntää myös kotien ja toimistojen turvaratkaisuissa.

1 200 prosentin kasvu


Fingerprint Cardsin liikevaihto kasvoi vuoden 2015 neljännellä kvartaalilla lähes 1 200 prosenttia, koska varsinkin kiinalaiset älypuhelinvalmistajat ostivat sen teknologiaa. Saxo Bankin mukaan yhdeksän kymmenestä Kiinan älypuhelinvalmistajasta kuuluu ruotsalaisyhtiön asiakaskuntaan.
Saxon ennusteen perusteella Fingerprint Cardsin liikevaihto kasvaa tänä vuonna lähes 200 prosenttia.
”Yhtiöllä on satumainen kyky synnyttää tuottoa sijoitetulle pääomalle. Sama koskee yhtiön kassavirran kasvua”, Garnry arvioi.
Nykyisellään Fingerprint Cardsin osake maksaa 465-470 kruunua, mutta Saxo Bank antaa sille 700 kruunun tavoitehinnan. Jos Saxo osuu arvioissaan oikeaan, Fingerprint Cardsin osakkeeseen on ladattu yli 50 prosentin nousuvara.
”Odotukset ovat korkealla”, Garnry lupailee.
Saxo Bank mainitsee myös keskeisen riskin. Jos kiinalaisten älypuhelinvalmistajien kysyntä hiipuu, FingerprintsCardsin kasvukin hidastuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti