keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

TULOSKAUSI

 Alex af Heurlin, 10:56

Inderesin suosikit tuloskaudelle: Cargotec, Rapala ja Amer

Analyysiyhtiö Inderes suhtautuu lievän optimistisesti perjantaina alkavaan toisen kvartaalin tuloskauteen.
"Helsingin Cap -indeksi on painunut viimeisen kolmen kuukauden aikana 12 prosenttia. Samaan aikaan myös tulosennusteet ovat laskeneet hieman, mutta arvostustasot ovat kuitenkin pääosin aikaisempaa alhaisempia", Inderes kirjoittaa aamukatsauksessaan.
"Laskeneista osakekursseista johtuen uskomme suurimman osan yhtiöistä yltävän markkinoiden odotuksiin ja lähdemme siten tuloskauteen lievällä optimismilla", Inderes kertoo.
Inderesin huomio kiinnittyy erityisesti liikevaihdon kasvuun, jonka pitäisi hiljalleen nousta keskeiseksi ajuriksi tuloksenteossa.
"Uskomme, että kustannussäästöjen tie alkaa olla kuljettu loppuun ja yhtiöiden on pakko saada kasvua aikaan onnistuakseen täyttämään markkinoiden tuloskasvuodotukset. Ennustamme Q2 -liikevaihtojen kasvavan keskimäärin noin 4 prosenttia ja koko vuoden osalta ennustamme liikevaihdon kasvavan 4,4 prosenttia seuraamissamme yhtiöissä."
Suosikkeina konepajat
Inderes odottaa konepajoilta merkittäviä tulosparannuksia, ja mainitsee erikseen Cargotecin.
Analyysiyhtiöä näkee potentiaalia myö useissa kulutustavarayhtiöissä.
"Kulutustavarayhtiösitä suosikkejamme ovat tällä hetkellä Rapala ja Amer Sports."
"Selvän pettymysriskin näemme muun muassa Apetitissa, Olvissa, Sanomassa, Stockmannissa ja yleensäkin yhtiöissä, jotka ovat kotimarkkinakeskeisiä", Inderes toteaa.
"Kokonaisuutena suhtaudumme Q2 -tuloskauteen positiivisesti ja uskomme sen tarjoavan markkinoille eväät nousumarkkinan jatkumiselle erityisesti Kreikan aiheuttaman korjausliikkeen jälkeen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti