tiistai 11. elokuuta 2015

SHORTTAAJAT

 Mirko Hurmerinta, 10:20

Pankkijätti UBS poltti näppinsä Konecranesissa

Konecranesin osakkeella on aamulla käyty kauppaa noin 23 prosentin nousussa Terex-fuusion myötä. Raju kurssinousu miellyttää varmasti Konecranesin osakkeenomistajia, mutta osaketta shortanneita suursijoittajia ei liiemmin hymyilytä.
Finanssivalvonnan tietojen mukaan yhteensä kuusi ulkomaista suursijoittajaa on shortannut Konecranesia yli puolella prosentilla yhtiön osakekannasta.
Suurin positio oli sveitsiläisellä pankkijätti UBS:llä, jonka positio oli 2,64 prosenttia Konecranesin osakekannasta. Euroissa laskettuna postition arvo oli eilisellä päätöskurssilla noin 46,8 miljoonaa euroa. UBS joutuu nyt ostamaan osakkeet takaisin huomattavasti korkeampaan hintaan.
Aamun 34,52 euron kurssitasolla laskettuna UBS:n laskennalliset tappiot ovat noin 11 miljoonaa euroa eiliseen päätöskurssiin verrattuna.
UBS:n lisäksi varainhoitojätti BlackRock on shortannut kahden yhtiön kautta Konecranesia 1,64 prosentilla osakekannasta. Shorttaajien listalta löytyvät myös hedgerahastoyhtiöt TT International, Marshal Wace ja GLG Partners.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti