tiistai 26. toukokuuta 2015

NÄKEMYS

 Matti Koivisto, 25.5.2015, 15:33

Markkinoilla merkkejä noususyklin loppuvaiheesta, edessä haastavia vuosia

Sijoitusmarkkinoilla eletään nyt vahvan noususyklin loppuvaihetta, sijoitusyhtiö Front Capitalin päästrategi Ari Aaltonen arvioi yhtiön strategiakatsauksessa.
Noususyklin lopun lähestymisestä kielivät katsauksen mukaan korkotuottojen mataluus, yksityissijoittajien vahva luottamus osakemarkkinoihin ja listautumisaktiviteetin kasvu.
Useiden arvostusmittareiden perusteella Yhdysvaltojen ja muiden teollisuusmaiden osakkeet ovat tällä hetkellä huomattavan yliarvostettuja historiallisessa vertailussa, mutta tilannetta voidaan Aaltosen mukaan perustella poikkeuksellisen alhaisella korkotasolla. Mikäli nykyinen trendi yksityisen nettosäästämisen supistumisessa Yhdysvalloissa kuitenkin jatkuu, ajaudutaan Atlantin takana osakemarkkinoiden velkakuplaan, jonka puhkeamisen aiheuttama romahdus leviää myös muille markkinoille.
Kuplan estäminen edellyttäisi rahapolitiikan riittävää kiristämistä jo tämän ja ensi vuoden aikana, mutta Aaltonen ei usko tämän tapahtuvan. Siitä johtuen hän arvioikin osakemarkkinoiden muodostuvan sijoittajan kannalta hyvin haastaviksi vuosina 2016-2017.
Omassa sijoitusstrategiassaan Front on varautunut vaikeuksiin pienentämällä osakepainoa talven ja kevään aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti