torstai 4. kesäkuuta 2015

EUROALUE

 Alex Heurlin, 18:25

Kreikan eräpäivä lähestyy, miten reagoivat markkinat?

Koko kevään jatkuneissa Kreikan velkaneuvotteluissa lähestytään viimein ratkaisua. Kreikalta eräntyy huomenna 300 miljoonan euron erä IMF:lle, eikä maa pysty näillä näkymin maksamaan erääntyvää maksua ilman velkojien apua.
Mandatum Lifen salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen odottaa mielenkiinnolla Kreikan tilanteen kehittymistä.
”Mandatum on varautunut mahdollisesti jopa lisäämään salkkujen riskitasoa, jos Kreikan tilanne tuo heiluntaa markkinoille”, Lehtonen sanoo Arvopaperille.
Euroalueen johtajat ovat toistelleet kyllästymiseen asti, että Kreikan mahdolliseen euroeroon on varauduttu nyt paremmin kuin eurokriisin pahimpina hetkinä muutama vuosi sitten.
Lehtonen ennakoi, että kriisi pystytään eristämään, vaikka Kreikka ei pystyisikään hoitamaan maksueriä tulevina päivinä.
”Kreikkalaisille maksukyvyttömyyden suorat ja epäsuorat seuraukset olisivat hyvin vakavat, mutta nykytiedon valossa vaikutukset rajautuisivat sinne, eivätkä leviäisi laajemmiksi.
Kyse on ennen kaikkea enemmän poliittisesta tahdosta kuin vakavasta taloudellisesta kysymyksestä euroalueella. Emme odota vuoden 2012 eurokriisin kaltaista uutta näytöstä ”
Kreikan vaikutus voi jäädä pienemmäksi, varsinkin jos Euroopan talous on saamassa tuulta siipiensä alle. Euroalueen makroluvut ovat olleet viime kuukausina melko rohkaisevia.
”Jos Kreikan tilanne aiheuttaisi isompia negatiivisia markkinareaktioita, voisi se tarjota oston paikkoja Mandatumille”, Lehtonen valottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti