tiistai 9. kesäkuuta 2015

NÄKEMYS

 Alex Heurlin, 8.6.2015, 16:51

Analyytikko ennustaa: Öljy kallistuu selvästi

Opec päätti pitää tuotantokiintiönsä ennallaan viime viikon kokouksessa, Päätös oli odotettu, eivätkä öljyfutuurit juuri liikahtaneet perjantain päätöksen seurauksena.
Brent-öljyn futuurit liikkuvat nyt runsaassa 60 dollarissa.
Energy Aspectsin öljyanalyytikko Amrita Sen uskoo öljyn hinnan jatkavan alkuvuoden kehitystä ja kallistuvan lähivuosien aikana.
Aasian ja USA:n kysyntä on hyvällä tolalla. Lisäksi Euroopan makroluvut ovat olleet lupaavia alkuvuoden aikana.
Tällä hetkellä öljymarkkinoilla on käynnissä OPECin käynnistämä taistelu markkinaosuuksista. Kaikki odottavat muiden leikkaavan tuotantoa, vaikka harva tuottaja on tyytyväinen nykyiseen öljyn hintaan.
USA:n liuskeöljytuottajat eivät ole toistaiseksi kavahtaneet halpaa öljyä.
”Liuskeöljyn tuottajien velkaantuminen on kuitenkin kasvanut jatkuvasti. Uskon, että loppuvuonna velkaantumistahti muodostuu ongelmaksi”, Sen sanoo.
Senin mukaan Saudi-Arabia pelkää USA:n liuskeöljyn lisäksi myös muiden maiden tuotantopotentiaalia. Esimerkiksi Nigeria ja Irak voisivat kasvattaa tuotantoaan huomattavasti, jos ne saisivat tuotantolaitoksensa kuntoon. Halpa öljy taas vaikeuttaa investointien saamista, ja se on Saudi-Arabian etu.
ETF Securitiesin tilaisuudessa puhunut Sen ennustaa ensi vuodeksi noin 80 dollarin raakaöljytynnyriä. Kahden vuoden päästä hinta saattaa kohota jopa lähelle sataa dollaria. Sen ennustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti