perjantai 26. kesäkuuta 2015

OUTOTEC

 Mikael Sjöström, 13:14

HB: Outotecin osake on kallis, tulosvaroitus ja anti mahdollisia

Handelsbankenin analyytikoita ihmetyttää, miksi Outotecin osakekurssi on noussut vuodenvaihteesta yli 40 prosenttia.
Kaivosyhtiöt vähentävät edelleen investointejaan, koska metallien halpuus syö kassavirtaa. Tähän verrattuna Outotecin omat näkymät ovat yllättävän myönteiset. HB:ssa kuitenkin epäillään, että Outotec ei saa tässä tilanteessa suuria tilauksia.
"Uskomme, että huhti-kesäkuun tilaukset jäävät 269 miljoonaan euroon eli alle aiemman 320 miljoonan euron arviomme", HB arvioi katsauksessaan.
Outotec on julkistanut huhti-kesäkuussa vain kaksi tilausta, yhteisarvoltaan noin 67 miljoonaa euroa. Kun tähän lisätään viime neljännesten julkistamattomien tilausten keskiarvo (202 miljoonaa), päästään 269 miljoonaan.
HB:ssa uskotaan, että tammi-kesäkuun heikkojen tilausten ja Q1:n vaisun tuottavuuden vuoksi on olemassa vaara, että Outotec joutuu heikentämään ohjeistustaan tälle vuodelle.
Sijoittajien epäluottamus näkyy siten, että Outotec on Helsingin pörssin eniten lyhyeksi myyty osake. Fivan rekisterin mukaan noin 9 prosenttia osakekannasta on shortattuna.
Outotecin tammi-maaliskuun nettokassa oli 35 miljoonaa euroa negatiivinen. Se nosti yhtiön nettovelan 51 miljoonaan.
Tätä ennen yhtiöllä oli nettosaatavia 83 miljoonaa. Myös ennakkomaksut laskivat 44 miljoonaa euroa, vaikka saadut tilaukset suhteessa toimituksiin olivat 93 prosenttia.
HB:n mukaan Outotecilla on vielä varaa ottaa velkaa, mutta aineettomien hyödykkeiden osuus sen pääomasta on 85 prosenttia, mikä tarkoittaa, ettei osakeannin mahdollisuutta voida sulkea pois.
Handelsbankenin tavoitehinta Outotecille on 5,5 euroa ja suositus "vähennä".
Tänään osakkeella on käyty kauppaa 0,7 prosentin laskussa 6,16 eurossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti