tiistai 24. marraskuuta 2015

NÄKEMYS

 Tommi Melender, 17:34

Teknisen analyysin tietäjä ennustaa rajua kurssilaskua

Tärkeä osakemarkkinoiden momentumia mittaava indikaattori vilkuttaa myyntisignaalia, kirjoittaa tekniseen analyysiin erikoistuneen Phoenix Capital Researchin päästrategi Graham Summers katsauksessaan.
"Tämän indikaattorin historiallisen merkittävyyden perusteella olemme lähestymässä kurssihuippuja, jotka saattavat osoittautua vuodesta 2009 jatkuneen nousumarkkinan lopullisiksi kurssihuipuiksi", Summers toteaa.
Kyseinen indikaattori koostuu kahdesta käyrästä. Musta käyrä saadaan vähentämällä 26 kuukauden liukuvasta keskiarvosta 12 kuukauden liukuva keskiarvo. Punaisen käyrän muodostaa yhdeksän kuukauden liukuva keskiarvo.
Signaalit muodostuvat näiden kohtaamisista. Kun musta käyrä leikkaa punaisen käyrän yläpuolelle, osakkeita pitää ostaa ja vastaavasti kun musta käyrä leikkaa punaisen käyrän alapuolelle, osakkeita pitää myydä.
Myyntisignaalit kertovat paikallisten kurssihuippujen muodostumisesta, mutta voivat kertoa myös pitkän nousumarkkinan päättymisestä.
Vuonna 1998 osakkeet laskivat myyntisignaalin jälkeen noin 20 ja vuonna 2011 noin 17 prosenttia. Markkinakäänteissä pudotukset ovat olleet useita kymmeniä prosentteja.
"Nykyinen myyntisignaali on merkitykseltään massiivisen tärkeä. Se kertoo, että momentum on hiipumassa ja voimme odottaa parhaimmillaan tuntuvaa korjausliikettä ja pahimmillaan suoranaista kurssiromahdusta", Summers kirjoittaa.
Hän varoittaa, että elo-syyskuun markkinaturbulenssi oli vasta lämmittelyä. Varsinainen rytinä on vasta edessäpäin.
Yksityissijoittajien on luonnollisesti syytä suhtautua Summersin ja muiden teknisen analyysin edustajien ennusteisiin ja neuvoihin yhtä suurella kriittisyydellä kuin mihin tahansa ennusteisiin ja neuvoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti