torstai 5. marraskuuta 2015

OSAVUOSI

 Mirko Hurmerinta, 9:01

Outokumpu odotettua pahemmin tappiolla

Outokummun operatiivinen tulos jäi heinä-syyskuussa 67 miljoonaa euroa tappiolle. Viime vuoden vastaavalla jaksolla tappiota kertyi 28 miljoonaa.
Factsetin keräämä konsensus odotti yhtiöltä 42 miljoonan euron tappiota. 14 analyytikon ennusteet vaihtelivat 27 ja 54 miljoonan euron tappion välillä.
Yhtiön mukaan kannattavuuden heikentymiseen vaikutti vaisu markkinatilanne ja toimitusmäärien lasku varsinkin Coil EMEA -liiketoiminta-alueella. Coil Americas -liiketoimintaalueen kannattavuus parani hieman.
Osakekohtainen tappio oli 0,27 euroa, kun se vuosi sitten oli 0,18 euroa. Ennuste oli 0,18 euroa ja vaihteluväli 0,15 - 0,23 euroa tappiota.
Outokummun liikevaihto laski 1,59 miljardiin vertailukauden 1,80 miljardista. Ennuste oli 1,50 miljardia.
Näkymät
Outokumpu arvioi kuluvan neljänneksen toimitusmäärien olevan samalla tasolla kuin päättyneellä neljänneksellä. Operatiivisen tuloksen yhtiö odottaa jäävän tappiolliseksi myös kuluvalla neljänneksellä.
"Raaka-aineisiin liittyvien varastovoittojen/-tappioiden ja metallijohdannaisista johtuvien voittojen/tappioiden odotetaan nykyisellä hintatasolla vaikuttavan kannattavuuteen negatiivisesti noin 40–50 miljoonaa euroa", yhtiö kertoo.
Näkymät eivät sisällä ilmoitettuja yritysmyyntejä ja koskevat yhtiön nykyisiä liiketoimintoja. Aineellisten käyttöomaisuushyödykkeiden taloudellisten pitoaikojen muutoksista johtuva noin seitsemän miljoonan euron positiivinen vaikutus on kuitenkin huomioitu.
"Outokumpu arvioi ruostumattoman teräksen vaisun markkinatilanteen jatkuvan loppuvuonna. Loppukäyttäjien kysynnän arvioidaan pysyvän hyvänä lukuun ottamatta öljy- ja kaasuteollisuussektoria."
"Jakelijoiden varastotasojen odotetaan vähitellen alenevan, mutta ostokäyttäytymiseen ei odoteta lähiaikoina merkittävää piristymistä, koska nikkelin hinta on matalalla ja vuoden loppua kohden jakelijat tyypillisesti vähentävät ostojaan ja pienentävät varastojaan. Euroopassa ja Yhdysvalloissa tuonnin aiheuttama paine jatkunee."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti