maanantai 29. syyskuuta 2014

Investointitalo ennustaa: näin euron lasku vaikuttaa osakkeisiin


Euron arvo on laskenut selvästi dollaria vastaan sen jälkeen kun EKP ilmoitti uusista epätavanomaisista elvytystoimista.
Onko uutinen hyvä osakesijoittajalle?
Goldman Sachsin strategien mukaan euron heikkeneminen ei ole takavuosina läheskään aina pönkittänyt pörssikursseja vanhalla mantereella.
"Esimerkiksi velkakriisin yhteydessä euro ja euroalueen osakkeet painuivat rinta rinnan", pankin markkinakatsauksessa todetaan.
Viimeksi kuluneen 25 vuoden aikana yhteisvaluutan ja euro-osakkeiden välinen korrelaatio on vaihdellut -0,6:sta +0,7:ään. Keskimääräinen korrelaatio on hieman alle nollan. Euro lanseerattiin tilivaluuttana vuonna 1999, mutta sitä edeltävältä ajalta Goldman Sachsin aineistoissa käytetään synteettistä euron kurssia.
Nykyinen tilanne enteilee Goldman Sachsin mielestä negatiivista korrelaatiota eli toisin sanoen euron heikkeneminen nostaisi euroalueen osakkeita.
"Syynä on se, että euron lasku ei tällä kertaa johdu riskien karttamisesta vaan korkoerosta."
Tärkein kursseja nostattava vaikutus tulee siitä, että yhteisvaluutan heikkeneminen tukee euroalueen yritysten hintakilpailukykyä ja tuloskehitystä.
"Uskomme, että euro painuu dollaria vastaan 1,20:n tasolle seuraavien 12 kuukauden aikana." Nykyisin euron dollarikurssi liikkuu 1,27-1,28 välillä.
Ennustettu valuuttakurssikehitys pönkittäisi Goldman Sachsin mukaan euroalueen yritysten voittoja kolmella prosenttiyksiköllä.
Toimialoista euron heikkenemisestä hyötyvät eniten öljy ja kaasu, media, kestokulutustavarat sekä matkailu ja vapaa-aika.
-Arvopaperi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti