perjantai 19. syyskuuta 2014

Pörssitulokkaat

Mikael Sjöström, 8:37

Nexstim listautuu Tukholman First Northiin

Suomalainen Nexstim listautuu Tukholman pörssin First North -listalle loka-joulukuussa.
Yhtiö on kehittänyt tekniikan, jolla aivostimulaatio voidaan kohdistaa tarkasti halutulle alueelle aivoissa kallon ulkopuolelta.
Tähän perustuvaa laitteistoa (navigated brain stimulation, NBS) käytetään ennen leikkausta aivojen puhealueiden ja liikeaivokuoren kartoitukseen ja sillä on FDA:n myynti- ja markkinointilupa ja CE-merkintä.
Nexstim tarvitsee antirahaa saattaakseen loppuun meneillään oleva kolmosvaiheen tutkimuksen, jonka tavoitteena on saada Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto eli FDA:n myynti- ja markkinontilupa NBT-laitteiston (navigated brain therapy) käytölle aivohalvauskuntoutuksessa. NBT-laitteistolla ei ole lupaa kaupalliseen jakeluun Yhdysvalloissa.
Maailmassa joka kuudes ihminen saa aivohalvauksen elinaikanaan. Yhdysvalloissa se tarkoittaa 795 000 potilasta vuodessa, joista 270 000 voi hyötyä hoidosta.
Yhtiö ei ole vielä ilmoittanut annin kokoa tai hinnoittelua, mutta se tarvitsee parin seuraavan vuoden aikana arviolta kymmeniä miljoonia euroja tutkimukseen ja kaupallistamiseen.
Ruotsalainen lääketieteen alueen kasvuyhtiöihin sijoittava Healthcap omistaa Nexstimistä runsaat 30 prosenttia ja Sitra noin 20 prosenttia.
Muita suuria omistajia ovat tanskalainen Lundbeckfond Ventures ja hollantilainen Life Sciences partners ja belgialainen Capricorn Health-Tech Fund.
Ruotsalaisen Healthcapin perustaja ja partneri Björn Odlander arvioi, että Nexstimin markkina-arvo voi olla noin 100 miljoonaa euroa.
-Arvopaperi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti