tiistai 29. heinäkuuta 2014

Cargotec kerää ostosuosituksia


Cargotecin kurssikehitys on ollut kesän aikana varsin mollivoittoista eikä toisen neljänneksen tulosraportissakaan ollut uusia tilauksia lukuun ottamatta juuri kehuttavaa.
Yhtiötä seuraavat analyytikot näkevät kuitenkin valoa tunnelin päässä ja pitävät osaketta nykyisellä kurssitasolla selvänä ostokohteena.
Factsetin analyysitietokannan mukaan 14 analyytikosta seitsemän kehottaa ostamaan ja kolme ylipainottamaan osaketta. Viimeksi positiivisten suositusten osuus oli näin korkea vuonna keväällä 2011.
Suositukset ovat nousseet kesän mittaan samaa tahtia, kun osake on laskenut. Huhtikuussa positiivisten suositusten osuus oli 47 prosenttia, kun se nyt on siis 71 prosenttia.
Analyytikoiden keskitavoitehinta yhtiölle on 33,46 euroa, mikä tarkoittaisi 16 prosentin nousuvaraa nykykurssiin nähden. Korkein tavoitehinta on 45 euroa ja matalinkin vain 27 euroa, eli noin kuusi prosenttia alle nykykurssin.
Toisella neljänneksellä Kalmarin projektien kustannusylitykset söivät Cargotecin tuloksen lähes kokonaan, mutta kuluvalta vuosipuoliskolta analyytikot odottavat selvästi parempaa kehitystä.
Liikevoittomarginaalin ennen uudelleenjärjestelykuluja odotetaan kohenevan toisella vuosipuoliskolla noin 6,5 prosenttiin, kun se viime vuonna oli 4,5.
Jos ennusteet pitävät kutinsa, on Cargotecilta lupa odottaa tänä vuonna 1,24 euron osakekohtaista tulosta, mikä tarkottaisi 39 prosentin parannusta viime vuoteen.
Ensi vuoden ennuste onkin jo 2,66 euroa, kun kannattavuustalkoiden odotetaan olevan ohi, eivätkä uudelleenjärjestelykulut paina enää tulosta. Ensi vuoden tulosennusteilla Cargotecin p/e-luku on vain 11,1.
-Arvopaperi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti