keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Sijoittaja Sinkko
suitsutti Lemminkäistä

Veteraanitoimittaja, osakemies Erkki Sinkko uskoo vahvasti koko johtoporukkansa vaihtaneeseen rakennuskonserni Lemminkäiseen. Tämä kävi ilmi keskiviikkona yhtiön tulosinfossa, jossa pienosakas Sinkko ilmoitti haluavansa osallistua tulossa olevaan osakeantiin.
Ennen Sinkon puheenvuoroa hallituksen puheenjohtaja ja väliaikainen toimitusjohtaja Berndt Brunow oli kertonut, ettei yhtiön hallitus ole vielä päättänyt, voivatko kaikki nykyiset omistajat osallistua tulevaan osakeantiin. Anti on tarkoitus toteuttaa ensi syksynä.
Sinkon mielestä vain harvoille ja valituille omistajille suunnattu osakeanti antaisi huonon kuvan ulospäin. Siitä voisi päätellä, etteivät yhtiön asiat ole kunnossa. Kaikille osakkeenomistajille tarkoitettu anti sitä vastoin "herättäisi luottamusta ja kiinnostusta firmaa kohtaan".
Brunowin esittelemät tulostiedot huhti–kesäkuulta osoittivat, että Lemminkäinen on pystynyt lyhyessä ajassa parantamaan merkittävästi kannattavuuttaan. Yhtiön toisen vuosineljänneksen liikevoitto oli 14,8 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli pakkasella  -11,9 miljoonaa euroa. Lemminkäinen arvioi koko kuluvan vuoden liikevoittonsa paranevan selvästi vuoden 2013 liikevoitosta (ilman kertaeriä).
Uutiskirjeestä saat muutkin uutiset päivittäin.
Tilaa uutiskirje
”Yhtiössä on tehty vuoden mittaan todella paljon. Onnittelut tästä!” Sinkko kommentoi johdon esitykset kuunneltuaan. Hänen mielestään Lemminkäisen huonon yrityskuvan kohentaminen olisi nyt tärkein asia – ja onnistunut osakeanti olisi erinomainen apu myös imagon kohentamisessa.
Brunowin lisäksi Lemminkäisen tulosinfossa pääsivät ääneen tämän viikon perjantaina toimitusjohtajana aloittava Casimir Lindholm sekä uusi talous- ja rahoitusjohtaja Ilkka Salonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti