maanantai 16. helmikuuta 2015

NOKIAN RENKAAT

 Mirko Hurmerinta, 17:22

Nokian Renkaiden osakkeessa nähdään jo ilmaa

Nokian Renkaat on ollut tänä vuonna yksi Helsingin pörssin kovimmista nousijoista. Yhtiön osavuosiraportista kävi ilmi, että pahimmat Venäjä-pelot olivat sittenkin liioiteltuja. Myös osingon pitäminen ennallaan ilahdutti sijoittajia.
Useat analyytikot ovatkin rientäneet nostamaan tavoitehintojaan osakkeelle tulosjulkistuksen jälkeen. Osake on kuitenkin noussut huomattavasti nopeammin. Tavoitehintoihin nähden osakkeessa on jo ilmaa.
Factsetin analyysitietokannan mukaan ainoastaan kaksi analyytikkoa 20:sta näkee osakkeessa vielä nousuvaraa. Evli Pankilla tavoitehinta osakkeelle on 29,00 ja Nordealla 30,00 euroa. Kaikkien muiden tavoitehinnoista osake on jo painellut ohi.
Keskitavoitehinta on tällä hetkellä 23,44 euroa, kun osakkeesta sai viime perjantain päätteeksi maksaa 27,57 euroa. Ilmaa osakkeessa olisi näin ollen reilut 14 prosenttia.
Kuten alla olevasta graafistä näkyy, Nokian Renkaiden osake ei ole juuri viihtynyt tavoitehintakonsensuksen yläpuolella. Nykyistä yliarvostusta suhteessa tavoitehintakonsensukseen voi pitää jo poikkeuksellisen korkeana. Myös osakkeelle annetut suositukset ovat historiallisen heikot. Positiivisia suosituksia (Osta tai Ylipainota) on ainoasaan kaksi.
Kun analyytikoiden tulosennusteet eivät ole nousseet samassa tahdissa kurssikehityksen kanssa, on osakkeen arvostustaso kohonnut selvästi. Kalliiksi osaketta ei vielä sanoa, mutta pahin kriisihinnoittelu on jo purkautunut.
Kuluvan vuoden tulosennusteilla Nokian Renkaiden p/e-kerroin on 18,4 ja ensi vuoden ennusteilla 16,1. Velkaantuneisuuden huomioiva ev/ebitda-kerroin on tälle vuodelle 9,5 ja ensi vuodelle 8,8.
Nokian Renkaat tarjoaa kuitenkin edelleen yli viiden prosentin osinkotuottoa, mikä antanee osakkeelle tukea nykyisessä nollakoron ympäristössä.
Nokian Renkaiden suositukset ja tavoitehintakonsensus(Avaa suurempi graafi tästä)
Lähde: Factset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti