sunnuntai 8. helmikuuta 2015

ÖLJYN HINTA

 Mikael Sjöström, 7.2.2015, 11:07

Öljy kallistui perjantaina, heittelehtii rajusti

Pohjanmeren Brentin tynnyrihinta nousi perjantaina 2,75 prosenttia 58,13 dollariin. Kahdessa viikossa Brent on kallistunut enemmän kuin kertaakaan aiemmin 17 vuoteen, kirjoittaa Reuters.
Kukaan ei tiedä
Markkinoita seuraavien arviot siitä, mille tasolle öljyn hinta päätyy vaihtelevat 30 dollarista 200 dollariin barrelilta.
Ylärajan paaluttaa luontevasti öljyntuottajamaiden järjestön Opecin pääsihteeriAbdell El-Badri: "Ilman investointeja tuotantoon, hinta nousee yli 200 dollarin."
Bloombergin kyselyyn vastanneesta 32 analyytikosta ja kauppiaasta 12 uskoo, että futuurit laskevat 13. helmikuuta asti. Toisaalta 10 arvioi, että öljyfutuurit kallistuvat.
Barclayn ja Goldman Sachsin edustajat ovat valmiita väittämään, että hinnan lasku voi jatkua 2-3 vuotta ja päätyä 30 dollarin tasolle.
Hinnannousun taustalla vaikutti muun muassa tieto siitä, että viikon aikana tuotannosta poistui Yhdysvalloissa 83 pumppaamoa. Tammikuussa tuotannon lopetti koko maailmassa 261 pumppaamoa.
Yhdysvalloissa öljyfutuurien hinnat ovat heiluneet päivittäin rajusti, kun markkinanäkemyksiltään vastakkaiset ryhmät tulkitsevat nousu- ja laskusignaaleja.
Perjantaina Brent-futuurit nousivat 9 prosenttia viikossa eli eniten sitten vuoden 2011 ja 19 prosenttia kahdessa viikossa, eniten sitten vuoden 1998.
Näyttää siltä, että eniten hintaheilunnasta ja runsaasta kaupankäynnistä hyötyvät eniten nopeaa konekauppaa käyvät. Reutersin mukaan Brentistä on tehty kahdessa viikossa ennätykselliset kolme miljoonaa sopimusta.
Aiemmin verkkopalvelussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti