perjantai 6. maaliskuuta 2015

NÄKEMYS

 Alexandra Räikkönen, 5.3.2015, 18:28

Näkemys: Venäjälle kannattaa uskaltaa

Geopoliittiset käänteet ovat saaneet rahan vetäytymään Venäjältä. Sijoittajan voi kuitenkin olla kannattavaa kulkea vastavirtaan, kirjoittaa markkinakommentaattori Michael Brushkolumnissaan Market Watchissa.
Venäjä-etf:t ovat nimittäin pärjänneet tänä vuonna loistavasti. Joulukuun pohjista tuottoa on kertynyt 20-40 prosenttia, eikä vielä ole liian myöhäistä ostaa, sanoo Brush. Hän pitää todennäköisenä, että Venäjän markkinoiden tuotot ohittavat keskipitkällä aikavälillä Yhdysvaltojen markkinat.
Toisinajattelijaksi esittäytyvä kolumnisti luettelee viisi syytä hypätä venäläisosakkeiden kelkkaan.
Brushin mukaan markkinat ovat hinnoitelleet Ukrainan kriisin turhan pessimistisen skenaarion – avoimen sodan – mukaan. Sota ei ole kuitenkaan kummankaan maan intressissä, kirjoittaa Brush lainaten näkemyksensä kahdelta analyytikolta T. Rowe Pricesta ja Wealth Enhancement Grupista.
"Moni sijoittaja vetää rahansa pois, jotteivat he näyttäisi typeriltä. Mikäli tilanne ei enää eskaloidu, venäläisosakkeet voivat tuottaa 30 tai 50 prosenttia", sanoo T. Rowe Pricen analyytikko.
Brushilla on myös keino paikantaa aallonpohja. Hän uskoo, että aallonpohjassa media on pessimistisimmillään. Brushin mukaan tästä toimi esimerkkinä The Economistin hurjalla kuvalla varustettu kansijuttu otsikolla "Putinin sota länttä vastaan".
Lisäksi ostomahdollisuudesta kertoo kolumnistin mukaan se, ettei juuri kukaan suhtaudu optimistisesti Venäjän markkinoihin.
Neljäntenä Venäjän markkinoiden puolesta puhuvana tekijänä Brush pitää Venäjän tahtoa tulla lopulta toimeen lännen kanssa – Venäjän halu tehdä bisnestä lännen kanssa ei ole kadonnut Ukrainan kriisin myötä. Tätä todistavat muun muassa maan panostukset infrastruktuuriin ja ulkomaisten sijoittajien tukeminen: Venäjän valtio tarjoutuu kanssasijoittajaksi ulkomaisten sijoittajien valitsemiin strartupeihin ja muihin yrityksiin.
Viidentenä tekijänä on Venäjälle valtavan tärkeä öljy.
"Sijoittaakseen Venäjälle on uskottava öljyn hinnan nousuun", kirjoittaa Brush, joka on kaikesta päätelleen itse näkemyksen takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti