tiistai 28. lokakuuta 2014

Amer Sports pitää suositusten kärkeä

Maanantai 27.10.2014 klo 17:26  
KUVA: GETTY IMAGES

Urheiluvälinevalmistaja Amer Sports paistattelee yhä osta-suositusten kärkipäässä.
Vaikka Amer raportoi viime viikolla sekä liikevaihtonsa että liiketuloksensa kasvaneen heinä-syyskuussa edellisvuodesta, yhtiön osakekurssi jatkoi laskuaan. Amer Sportsin osakkeesta on maksettu tänä vuonna ylimmillään 16,58 euroa ja alimmillaan 13,76 euroa. Osake maksoi maanantaina iltapäivällä 14,82 euroa.
Amer Sports Oyj
Toimitusjohtaja: Takala Heikki Antero (PRH)
Toimiala: Rahoitusalan holdingyhtiöiden toiminta (TOL:64200) (YTJ)
Lisätietoa yrityksestä
Arvopaperiklo 18:29
Amer Sports A14.87 €-0.60%
Balancen lista3.5 tähteä
Myytävät asiakirjat ja raportit
Inderesin analyytikko Sauli Vilén arvioi, että kurssin heikkeneminen johtuu siitä, että markkinat ovat uskoneet kovaan tulosparannukseen toteutunutta nopeammassa aikataulussa. Kovaa tuloskasvun alkua on odotettu jo viimeiset kaksi vuotta.
Viime vuonna tulos oli kuitenkin pieni pettymys. Tänäkin vuonna tulosennusteet ovat laskeneet alkuvuoden odotuksista. Ensi vuodelle kasvuodotukset ovatkin jo kaksinumeroiset.Amer Sportsin tavoitehinta on keskimäärin 17,93 euroa.
Vilénin mielestä suuri kuva on ennallaan. Sijoittajat luottavat yhtiön uuteen johtoon. Vaikka tulos on pettymys, markkinat pystyvät sulattamaan sen, koska yhtiöllä on tarjolla selitys ja idea, miten korjata tilanne.
Amerin tuloskasvupotentiaali on pallopeliliiketoiminnan käänteessä, minkä tuore tulos osoitti. Pallopelien bruttomarginaali nousi merkittävästi, vaikka yhtiö on käynyt käsiksi segmenttiin vasta vähän aikaa sitten.
Lisäksi talvi- ja ulkoilusegmentin myynti kasvoi. Analyytikon mielestä huomattavaa on se, että kasvu tapahtui strategisesti tärkeällä alueella asusteissa ja jalkineissa, missä on hyvät marginaalit.
Yhtiön tuloskasvua on hidastanut yleinen markkinatilanne. Yhtiö on painottunut Eurooppaan, ja Venäjä on tärkeä alue.

Soili Semkina
soili.semkina@kauppalehti.fi
+358-10-665 101

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti