perjantai 24. lokakuuta 2014

EKP

 Talouselämä, 11:09

EKP:ssä kuohuu - pomojen välit täysin poikki

Euroopan keskuspankki on joutunut aiempaa vakavammalle törmäyskurssille Saksan kanssa.
Uutistoimisto Reuters kertoo analyysissään, että Saksassa on kasvavaa vastustusta Euroopan keskuspankin julkistamia uusia elvytyssuunnitelmia vastaan. Reutersin haastattelemat keskuspankkilähteet ennakoivat, että tilanne saattaa vielä kärjistyä.
Reuters kertoo myös, että Euroopan keskuspankin johtohahmojen välille on kehittynyt viime aikoina vakava välirikko. Euroopan keskuspankin pääjohtajan Mario Draghin ja Saksan keskuspankin pääjohtajan Jens Weidmannin välit ovat uutistoimiston lähteiden mukaan vakavasti tulehtuneet.
EKP:n johtokuntaan kuuluva ja EKP:n sisällä vaikutusvaltainen Weidmann on arvostellut julkisesti pidempäänkin keskuspankin elvytyssuunnitelmia.
Viime kuukausina tilanne on kuitenkin pahentunut. Eräs lähde kertoo, että EKP:n johtokunnan taannoisessa kokouksessa Weidmann ja Draghi syyttelivät toisiaan aktiivisesta median välityksellä käytävästi sabotaasista. Käytännössä Weidmann on useissa haastatteluissa nakertanut maata EKP:n linjausten alta.
"Suhde on täysin mädäntynyt, se ei ole enää korjattavissa", sanoo molemmat miehet tunteva henkilö Reutersille.
Tämä on henkilökohtaista", sanoo toinen lähde. "Kun Draghi ja Weidmann ovat samassa tilaisuudessa, lyömme vetoja siitä, risteävätkö heidän polkunsa. Weidmann välttelee Draghia kuin ruttoa."
EKP:n viestinnästä kerrotaan Reutersille, että on "tervettä", että EKP:n johtokunnan jäsenillä on eriäviä näkemyksiä.
Laajemminkin Saksassa on suhtauduttu kielteisesti EKP:n suunnitelmiin ostaa arvopapereita markkinoilta. Jos EKP vielä ottaa ison aseen käyttöön ja alkaa ostaa valtioiden velkapapereita, Saksassa heräisi todellinen kapina, uutistoimiston lähteet kertovat.
Lähde: Talouselämä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti