perjantai 17. lokakuuta 2014

Tikomet haluaa maailman ykköseksi

Perjantai 17.10.2014 klo 11:09  
KUVA: KIMMO PENTTINEN/AL
Tikometin metallipulveria käytetään muun muassa sutojen nastojen valmistuksessa.
Tikometin metallipulveria käytetään muun muassa sutojen nastojen valmistuksessa.
Kovassa kasvussa oleva kovametalleja uusiopulveriksi jauhava Tikomet tähtää alansa maailman suurimmaksi. Sen liikevaihto oli muutama vuosi sitten viisi miljoonaa euroa. Ensi vuonna se tavoittelee jo 34 miljoonan euron liikevaihtoa.
Jyväskyläläinen uusiokovametallipulverien valmistaja Tikomet tähtää alansa maailman suurimmaksi. Yhtiö on jo Euroopan suurin kovametallipulverien valmistaja.
Yhtiö on kasvattanut liikevaihtonsa muutamassa vuodessa viidestä miljoonasta eurosta tämän vuoden 28 miljoonaan euroon. Ensi vuoden tavoite on jo 34 miljoonaa euroa.Asiasta kertoo Keskisuomalainen (17.10).
Vuoteen 2017 mennessä Tikomet aikoo toimitusjohtaja Matti Kurkelan mukaan lisätä tuotantovolyymiaan nykyiseen verrattuna jopa 50 prosentilla. Nyt lähinnä talvirenkaiden nastojen valmistamiseen käytettävää pulveria jauhetaan Jyväskylässä 1 200 tonnia vuodessa.
Kurkelan mukaan yhtiö löyti markkianraon, kun teollisuuden käyttämän volframin hinta alkoi nousta nopeasti vuonna 2005 ja Kiina setti volframille vientirajoituksia. Metallien uusiokäyttöä on lisännyt sinkkijauhatuksen prosessitehokkuuden nostaminen.
Tikomet investoi uusiin koneisiin ja laitteisiin vuosina 2006-2012 noin 10 miljoonaa euroa. Parhaillaan yhtiössä on päättymässä uudet kolmen miljoonan euron investoinnit. yhtiön pääomistaja on Sponsor Capital.

Esko Lukkari
esko.lukkari@kauppalehti.fi
+358-10-665 101

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti