tiistai 28. lokakuuta 2014

ÖLJY

 Alexandra Räikkönen, 7:50

Öljy edelleen laskupaineessa

Öljyn hinta oli tiistaina edelleen laskupaineessa. WTI-laadun hinta oli tiistaiaamuna 80,61 dollarissa barrelilta. WTI:n hinta on laskenut kuluvana vuonna jo 18 prosenttia.
WTI:n hinnanlaskun taustalla on ennuste, jonka mukaan Yhdysvaltojen öljyvarastot olisivat olleet viime viikolla liki neljän kuukauden huipussaan. Bloombergin keräämä ennuste odottaa huomenna julkistettavan datan kertovan öljyvarastojen kasvaneen 3,8 miljoonalla barrelilla.
Brent-laadun hinta oli aamulla 85,33 dollarissa barrelilta.
Öljyn kysynnän ja tarjonnan suhdetta on viime aikoina muuttanut tuotannon lisääntyminen ja heikkojen talousnäkymien painama kysyntä. Yhdysvaltojen öljytuotanto on tällä hetkellä vilkkaita yli 30 vuoteen ja Venäjän öljytuotanto on kasvanut lähelle Neuvostoliiton hajoamista seuraavaa aikaa.3
Lähi-Idän tuottajat ovat ilmaisseet pitävänsä mieluummin kiinni markkinaosuuksistaan kuin laskevansa tuotantoa nostaakseen öljyn hintaa.
Öljyntuottajamaiden järjestön OPEC:in jäsenet tuottivat syyskuussa 30,47 miljoonaa barrelia öljyä päivässä, yli järjestön 30 miljoonan barrelin tavoitteen.
Järjestö kokoontuu 27 marraskuuta keskustellakseen tuotantopolitiikastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti