tiistai 28. lokakuuta 2014

NOKIA-SPEKULAATIOT

 Suvi Korhonen, Tivi, 27.10.2014, 15:54

Tekeekö Nokia paluun puhelimiin vuonna 2016?

Nokia myi puhelintensa lisäksi Microsoftille oikeudet nimeensä määräajaksi. Microsoft ilmoitti jo luopuvansa nimen käytöstä Lumia-älypuhelimissa, vaikka lisenssi kestää kaupasta 18 kuukautta. Peruspuhelimissa sillä on oikeus halutessaan käyttää nimeä kymmenen vuotta.
Talouslehti Forbesin Ewan Spence spekuloi Nokian mahdollisuuksilla palata oman nimensä kanssa älypuhelinvalmistajaksi.
Spence sanoo Nokian varmistavan, että kaikki tietävät, milloin se voisi palata pelikentille. Hän uskoo, että vaikka Microsoftille meni myös Nokia X -brändätty Android-puhelinmallisto, voisi Nokia helposti polkaista pystyyn uuden Android-pohjaisen kehityksen rakentamalla käyttöliittymän perus-Androidin päälle.
Karttasovellukset jäivät Nokialle. Yhtiö julkaisi vastikään Here Maps -karttansa Androidille, ja niiden on luvattu palaavan myös iOS-laitteille. Spence arvioi Nokian oppivan paljon Android-sovelluksista ja niitä käyttävistä laitteista karttasovelluksen kehityksen yhteydessä. Se olisi hyvää treeniä, jos yhtiö haluaisi palata puhelinvalmistukseen Android-valmistajana.
Spence osoittaa myös Jollan suuntaan. Jos entisistä nokialaisista koostuvan tiimin puhelinkehitys otetaan uudelleen Nokian agendalle, voisi yhtiö palata valmistajana omalla puhelimella markkinoille jo heti vuonna 2016.
Sitä Spence ei pohdi, minkä arvoinen Nokian nimi enää on muutaman vuoden kuluttua. Aikooko Microsoft luopua sen käytöstä edullisten peruspuhelointen valmistuksessa? Vai yrittääkö Microsoft rämettää Nokia-brändin valmistamalla sillä vain halpoja peruspuhelimia kehittyvien maiden markkinoille.
Jollan lisäksi yksi mahdollisuus on, että Nokia ottaa naftaliinista aiemman suunnitelmansa. Nokia Poweruser -sivuston mukaan olemassa yhä Meego-käyttöjärjestelmän ja peruspuheltinten Meltelmi-järjestelmän projekti.
Lähde: Tivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti