perjantai 31. lokakuuta 2014

Nokian Renkailta katosi 60 miljoonaa valuuttamyrskyssä

Perjantai 31.10.2014 klo 08:26  


Yhtiö on tänä vuonna saanut kamppailla kompensoidakseen Venäjän-Ukrainan kriisin aiheuttamat kielteiset vaikutukset.
Rengasvalmistaja Nokian Renkaiden tulos ennen veroja kutistui heinä-syyskuussa vuoden takaiseen vertailukauteen nähden ja jäi analyytikkojen ennusteesta. Nokian Renkaiden tulos ennen veroja laski 61,7 miljoonaan euroon edellisen vuoden heinä-syyskuun 83,4 miljoonasta eurosta.
Uutistoimisto Reutersin kokoaman analyytikkoennusteen mukaan konsernilta odotettiin 74,6 miljoonan euron voittoa ennen veroja. Ennuste perustui kymmenen analyytikon mediaaniarvioon. Analyytikoiden arviot vaihtelevat 74,6–91,0 miljoonan euron välillä.
Toimitusjohtaja Ari Lehtoranta toteaa katsauksessa, että yhtiö on tänä vuonna saanut kamppailla kompensoidakseen Venäjän-Ukrainan kriisin aiheuttamat kielteiset vaikutukset.
”Valuutat Venäjällä ja IVY-maissa heikkenivät selvästi euroa vastaan ja ostovoima alkoi laskea, mikä puolestaan sai kuluttajat ostamaan vähemmän ja halvempia tuotteita. Nämä tekijät heikensivät selvästi Nokian Renkaiden keskihintaa. Nokian Renkaiden tiimi teki hyvät tulokset tässä epävakaassa toimintaympäristössä. Saavutimme yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana saman kappalemääräisen myynnin kuin viime vuonnakin, ja pois lukien Venäjä ja IVY, kannattavuutemme on parantunut.”
Nokian Renkaiden liikevaihto laski katsauskaudella 12 prosenttia ja oli 327,7 miljoonaa euroa. Liikevaihtokin jäi analyytikkoennusteesta, joka oli 330 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin heinä-syyskuussa liikevaihtoa kertyi 357 miljoonaa euroa.
Valuuttakurssien muutokset leikkasivat Nokian Renkaiden liikevaihdosta suoraan 60 miljoonaa euroa, vaikuttaen osaltaan kannattavuuden heikkenemiseen 3,4 prosenttiyksiköllä. Laskevien raaka-ainekustannusten, tuottavuuden paranemisen ja tiukan kustannuspolitiikan ansiosta kannattavuus säilyi hyvällä 23 prosentin liikevoittotasolla.
Nokian Renkaiden osakekohtainen tulos laski 0,40 euroon vertailukauden 0,53 eurosta.
Ohjeistusta tarkennettu
Nokian Renkaat arvioi, että liikevaihto ja liikevoitto vuonna 2014 laskee vuoteen 2013 verrattuna. Yhtiö arvioi liikevoiton asettuvan 300-320 miljoonaan euroon. Aikaisempi ohjeistus elokuun 8. päivältä oli, että liikevaihdon ja liikevoiton arvioidaan laskevan vuonna 2014 vuoteen 2013 verrattuna.Toimitusjohtaja Lehtorannan mukaan Nokian Renkaiden tavoitteena on säilyttää perinne, jonka mukaisesti markkina-asemaa ydinmarkkinoilla parannetaan sekä hyvinä että huonoina aikoina.

Kristiina Hallman
kristiina.hallman@kauppalehti.fi
+358-10-665 101

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti