keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Handelsbanken luottaa yhä Cargoteciin - nousuvaraa yli 90%


Cargotecin Hiab-liiketoiminnan kilpailija Palfinger antoi eilen rajun tulosvaroituksen, mikä on saanut analyytikot mietteliäiksi.
Osa analyytikoista on rientänyt reivaamaan tavoitehintojaan alaspäin. Muun muassa Danske Bank lohkaisi saman tien 10 euroa tavoitehinnastaan.
Osa taas suhtautuu edelleen optimistisesti yhtiön tilanteeseen, etenkin jos katsoo hieman lähikuukausia pidemmälle.
Handelsbanken kertoo aamukatsauksessaan edelleen suosittelevansa osakkeen ostamista. Tavoitehinta on korkea, peräti 45,00 euroa. Se tarkoittaisi yli 90 prosentin nousuvaraa nykykurssille.
Pankki toteaa, että päättynyt kolmoskvartaali saattaa olla ensimmäinen ensimmäinen vuoden 2012 viimeisen neljänneksen jälkeen, kun yhtiölle ei tule merkittäviä ylimääräisiä kustannuksia.
"Tämän pitäisi yhdessä MacGregorin tilausten kanssa vahvistaa luottamusta yhtiön marginaalin elpymistarinaan, joka on ostosuosituksemme tulipilari", Handelsbanken perustelee.
Handelsbanken kuitenkin huomauttaa, ettei Cargotec ole ilmoittanut monista uusista tilauksista Q3:lla. Näin tosin kävi myös Q2:lla, jolloin tilaukset ylittivät odotukset.
"Tilausten kasvun takana on todennäköisesti MacGregor, ainakin viime vuoden lopun ja tämän vuoden alun vahvojen laivatilausten perusteella. Kontrastina tälle, odotamme Hiabin tilausten laskevan viidenneksen edellisneljänneksestä. Taustalla tässä on kausiluonteinen vaihtelu ja Euroopassa heikkenevä kysyntä. Kalmarin pitäisi puolestaan hyötyä USA:ssa käynnissä olevasta lastinkäsittelyratkaisujen päivittämissyklistä."
Cargotecin osaketta hinnoitellaan Handelsbankenin mukaan tällä hetkellä niin kuin sillä olisi uusia ongelmia edessä.
"Meidän mielestämme ongelmat ovat pian selätetty, joten pidämme osaketta edullisena."
Aiemmin verkkopalvelussa
Danske leikkasi Cargotecin tavoitehintaa 10 eurolla  7.10.2014   »

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti