lauantai 4. lokakuuta 2014

|

Moody's ei annakaan uutta arviota Suomen luottoluokituksesta

Luottoluokittaja Moody's on aiemmin tänä vuonna antanut Suomelle parhaan mahdollisen luottoluokituksen. Danske Bankin pääekonomisti ei pidä Moody'sin toimintaa poikkeuksellisena.

Kyltti Moody's:in New Yorkin konttorin ulkopuolella.
Moody's on yksi kolmesta suuresta luottoluokittajasta. Kuva: Andrew Gombert / EPA
Luottoluokittaja Moody's on ilmoittanut, ettei se annakaan uutta arviota Suomen luottoluokituksesta.
Moody's kertoo asiasta verkkosivuillaan. Luottoluokitus oli määrä antaa lokakuun 3. päivänä.
Moody's arvioi Suomen luottoluokituksen aiemmin keväällä parhaaksi mahdolliseksi eli kolmen A:n arvoiseksi.
Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki sanoo Yle Uutisille, ettei Moody's ole ilmoittanut uutta päivämäärää, jolloin se aikoo arvioida Suomen luottoluokitusta. Hänen mukaansa uutta arviota ei kuitenkaan ole tulossa tänä syksynä.
– Näyttää siltä, että he ovat odottavalla kannalla. Kai tämä tarkoittaa sitä, että he katsovat, mitä hallitus saa aikaan ja mihin suuntaan talous on lähdössä.
Kuoppamäki ei pidä Moody'sin toimintaa poikkeuksellisena.
– Ei tämä poikkeuksellista ole. Toki (arviota) on odotettu nyt, kun hallitus on tehnyt uudistuksia ja talouskehitys on ollut samaan aikaan sillä tavalla surkeaa, että ennusteita on jouduttu toistuvasti laskemaan.
– Suomen talouden kehitys on ollut heikompaa kuin mitä Moody's itse on ennustanut. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla, mikä heidän viimeinen näkemyksensä on, mutta ei tämä tavatonta ole, Kuoppamäki katsoo.

Yksi kolmesta suuresta

Moody's on yksi kolmesta suuresta luottoluokituslaitoksesta. Kahdesta muusta Fitch vahvisti viikko sitten Suomelle parhaan mahdollisen luokituksen.
Kolmas eli Standard & Poor's antaa arvionsa Suomen luottoluokituksesta myöhemmin tässä kuussa.
Valtiokonttorin mukaan luottoluokitus on luottoluokittajan näkemys lainanottajan kyvystä ja tahdosta selviytyä taloudellisista velvoitteista. Luottoluokitus vaikuttaa siihen, millaista korkoa Suomi maksaa lainoistaan.

Lue myös

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti