maanantai 6. lokakuuta 2014

Analyytikko

Mirko Hurmerinta, 15:39

Analyytikko: Cargotecin kilpailijan varoitus herättää kysymysmerkkejä


Cargotecin Hiab-liiketoiminnan kanssa kilpaileva Palfinger antoi tänään tulosvaroituksen, jonka sävy oli varsin synkkä. Yhtiön mukaan Euroopassa tilaukset ovat vähentyneet merkittävästi.
Palfingerin osakkeella on käyty tänään kauppaa yli 17 prosentin laskussa ja Cargotec on noteerattu yli kolmen prosentin alamäessä.
Pohjola Pankin seniorianalyytikko Pekka Spolander sanoo, että raju tulosvaroitus herättää kysymysmerkkejä siitä, onko Euroopan talous sittenkin kääntynyt jälleen huonompaan suuntaan.
"Vielä kesällä yritysten kommentit tulevasta olivat varovaisen toiveikkaita, mutta tällaiset uutiset kertovat kyllä ihan muuta", Spolander sanoo Arvopaperille.
Spolanderin mukaan on vaikea sanoa, miten Hiabin tilaukset ovat kehittyneet, mutta yhtiön Eurooppa-näkemys tuskin poikkeaa kauheasti Palfingerin näkemyksestä.
Hän muistuttaa, että Hiab on keskittynyt enemmän kannattavuuden parantamiseen kuin kasvuun, mutta tilausten laskiessa merkittävästi myös säästöjen toteuttaminen vaikeutuu.
Spolander sanoo, että Cargotein Q3-tulosraportissa huomio kohdistuu erityisesti MacGregorin ja nyt myös Hiabin saatuihin tilauksiin sekä siihen, ovatko Kalmarin projektien kustannusylitykset vihdoin taaksejäänyttä elämää.
-Arvopaperi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti