torstai 21. elokuuta 2014

Analyytikkokonsensus löytää kolme ostopaperia Helsingin pörssistä


Toisen vuosineljänneksen tuloskauden sato on käyty läpi ja tulosennusteet ja sijoitussuositukset päivitetty.
Mitkä ovat analyytikoiden suosikkiosakkeita syksyn kynnyksellä?
Kolme nousee ylitse muiden, sillä Digia, Munksjö ja Technopolis saavat konsensussuosituksekseen "osta".
Digia on keikkunut analyytikoiden suosikkiosakkeiden joukossa jo pitkään. Suosio ei kuitenkaan ole vielä realisoitunut sen paremmin vahvana kurssinousuna kuin tuloskehityksenäkään. Kolmesta Digiaa seuraavasta analyytikosta kaikki pitävät osaketta ostopaperina. Keskitavoitehinnaksi tulee 4,83 euroa, kun eilinen päätöskurssi oli 3,40 euroa.
Munksjö lukeutuu kurssikehityksensä puolesta tämän vuoden parhaisiin osakkeisiin Helsingin pörssissä. Osaketta on siivittänyt suotuisa tuloskehitys. Munksjön bisnes on varsin matalakatteista, mikä saa osan pitkällä horisontilla toimivista sijoittajista karsastamaan sitä. Kolmesta yhtiötä seuraavasta analyytikosta kaksi sanoo "osta" ja yksi "ylipainota". Osakkeen keskitavoitehinta 8,53 euroa on vajaat viisikymmentä senttiä eilisen päätöskurssin yläpuolella.
Helsingin pörssin kiinteistösijoitusyhtiöt ovat parin vuoden ajan saaneet analyytikoilta vahvoja sijoitussuosituksia, mutta nyt kymmenen kuumimman osakkeen joukkoon yltää vain kasvuhakuinen Technopolis. Yhtiön tulos kasvoi vahvasti huhti-kesäkuussa ja samalla osinkopolitiikka tarkentui: vastedes jaetaan kolmannes nettotuloksesta, kun aiempi tavoite oli 40-50 prosenttia. Technopolista seuraa seitsemän analyytikkoa, joista neljä neuvoo ostamaan ja kolme ylipainottamaan osaketta. 5,01 euron keskitavoitehinta ylittää liki eurolla eilisen päätöskurssin.
Alle on koottu analyytikkokonsensuksen top 10 Helsingin pörssin osakkeista. Vertailussa huomioitiin yhtiöt, joille on sijoitussuosituksia vähintään kolmelta pankilta tai analyysiyhtiöltä.
KUUMIMMAT OSAKKEET
yhtiö
suositusluku (1=paras, 3=huonoin)
konsensus
keskitavoitehinta
Digia
1,0
osta
4,83
Munksjö
1,2
osta
8,53
Technopolis
1,2
osta
5,01
Lassila & Tikanoja
1,3
ylipainota
16,17
Amer Sports
1,3
ylipainota
17,55
Talentum
1,3
ylipainota
1,43
Cargotec
1,4
ylipainota
33,36
Basware
1,4
ylipainota
45,50
Valmet
1,5
ylipainota
9,13
Raisio
1,5
ylipainota
4,46

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti