tiistai 5. elokuuta 2014

UPM:n toimitusjohtaja: Kannattavuusohjelma eteni suunniteltua nopeammin

Kuva: JARMO TEINILÄ
UPM julkisti tiistaina selvästi edellisvuotista paremman osavuosituloksen.
"Vuosi sitten käynnistetty kannattavuusohjelma on edennyt suunniteltua nopeammin, ja sen vaikutus näkyi tuloksessa" sanoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen yhtiön tiedotteessa.
"Kannattavuuden parantumisen ansiosta rahavirta oli vahva ja tase vahvistui edelleen, mikä tukee myös kykyämme maksaa hyvää osinkoa. Lisäksi olen tyytyväinen, että kaikki kasvuhankkeemme etenivät vuosineljänneksen aikana hyvin."
UPM Paper ENA ja Asia sekä UPM Plywood paransivat kannattavuuttaan suurelta osin laskenneiden kustannusten ansiosta.
Lisäksi toimitusmäärät kasvoivat UPM Paper Asia- ja UPM Plywoodissa. Jälkimmäisessä myös hinnat nousivat.
UPM Energyn kannattavuus säilyi vakaana.
"UPM Biorefining ja UPM Raflatac eivät saavuttaneet täyttä potentiaaliaan tällä vuosineljänneksellä. Selluliiketoiminnassa, josta suurin osa UPM Biorefining-liiketoiminta-alueen tuloksesta koostuu, kannattavuutta heikensivät huoltoseisokit, Kaukaan sellutehtaan käynnistymisen viivästyminen sekä lehtipuusellun alemmat hinnat. Tilapäiset toiminnalliset syyt heikensivät UPM Raflatacin tulosta", sanoo Pesonen-
Hänen mukaansa biopolttoaineet avaavat uusia mahdollisuuksia yhtiön kasvulle. Yhtiö on päättänyt rakennustyöt Lappeenrannan biojalostamolla ja aloittanut testaus- ja käyttöönottoprosessin.
"Uusiutuvan dieselin myyntisopimus North European Oil Traden kanssa allekirjoitettiin kesäkuussa, ja jalostamon kaupallisen tuotannon odotetaan alkavan syksyn aikana."
"Selluliiketoiminnassa etenimme hyvin kohti tavoitettamme nostaa tuotantokapasiteettia 10 prosentilla."
Yhtiö sai Uruguayssa tuotantoluvan hakuprosessinsa päätökseen ja kehittyvien markkinoiden kasvuinvestoinnit edistyivät Pesosen mukaan suunnitellusti.
"Näillä hankkeilla yhtiö tähtää kasvuun ja 200 miljoonan euron lisäykseen EBITDAssa kahden seuraavan vuoden aikana."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti