maanantai 18. elokuuta 2014


Suomalaiset ostavat nyt voimalla Nokian Renkaita

Maanantai 18.08.2014 klo 16:05  



Venäjään kohdistuvat pelot ovat saaneet ulkomaiset sijoittajat myymään Nokian Renkaiden osaketta raskaalla kädellä. Suomalaissijoittajat ovat sen sijaan ostaneet osaketta voimallisesti. Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju arvioi, että piensijoittajat ovat nyt ”ehdottomasti oikealla asialla”.
Ukrainan kriisi on painanut Nokian Renkaiden osaketta keväästä lähtien. Ukrainan ja Venäjän välien kiristyminen, Krimin selkkaus ja ruplan heikentyminen ovat runnoneet Nokian Renkaiden kurssia, sillä yhtiöllä itänaapurissa paljon toimintaa ja sen liikevaihdosta yli kolmannes kertyy Venäjältä.
Nokian Renkaat Oyj
Toimitusjohtaja: Gran Kim Arvid (PRH)
Toimiala: Renkaiden valmistus ja uudelleenpinnoitus (TOL:22110) (YTJ)
Lisätietoa yrityksestä
Arvopaperi klo 16:37
Nokian Renkaat 24.18 € +2.72%
Nokian Renkaat 2010 C 1.66 € -14.87%
Nokian Renkaat 2010 B 1.82 € +4.00%
Balancen lista 4.5 tähteä
Myytävät asiakirjat ja raportit
Nokian Renkaiden osakekurssi on painunut tänä vuonna 30 prosenttia. Osake on maanantaina 24,11 eurossa, kun vuoden alussa osake maksoi vielä 35 euroa.
Nordnetin Jukka Oksaharju kertoo, että suomalaiset piensijoittajat ovat ostaneet rengasyhtiön osaketta keväästä lähtien niin voimallisesti, että osake saattaa pian löytyä omistetuimpien kymmenen osakkeen listalta.
Kun helmikuun lopussa Nokian Renkaiden osake oli piensijoittajien salkuissa sijalla 19, on se tänään jo 11. sijalla.
”Tänään 18. elokuuta Nokian Renkaat on Nordnetin kautta osakekauppaa käyvien suomalaisten piensijoittajien keskuudessa jo 11:nneksi omistetuin osake. Suosion kasvu on ollut räjähdysmäistä viime viikkojen aikana, sillä nyt osaketta löytyy jo 10 604 eri salkusta. Salkkukohtainen keskiomistus on tänään Nokian Renkaiden osakkeessa 2344 euroa”, Oksaharju kertoo.
Hänen mukaansa piensijoittajien ostotahti on nyt sellainen, että ”sata salkkua päivässä” kertyy Nokian Renkaiden omistajakuntaan lisää.
Oksaharju kiittelee piensijoittajien toimintaa järkeväksi, koska yhtiö on hänen mukaansa hyvä ja autotkin tarvitsevat renkaita niin kauan kuin autoilla on meininki ajaa.
"Suomalaiset piensijoittajat ovat ehdottomasti oikealla asialla vastavirtaan ostaessaan eli hyödyntämällä ulkomaisten salkunhoitajien lyhytjänteisen panikoimisen. Suomalaisilla on touhussa nyt järki mukana, eikä tunteille anneta liikaa sijaa", Oksaharju sanoo.
"Näyttää vahvasti siltä, että arvosijoittajan 'price is what you pay, value is what you get' -periaate on sisäistetty piensijoittajien joukossa viimeisen päälle", hän sanoo.
Oksaharju arvioi, että omistetuimpien Suomi-osakkeiden kymmenennellä sijalla oleva Neste Oil ”nähnee hakkapeliittojen perävalot jo tämän viikon aikana”. Neste Oil on enää reilut sata salkkua Nokian Renkaita edellä.
Suomalaisten eniten omistamat kymmenen yhtiötä ovat Nokia, Fortum, Talvivaara, TeliaSonera, UPM-Kymmene, Nordea, Outokumpu, Sampo, YIT ja Neste Oil
Hanna Eskola
hanna.eskola@kauppalehti.fi
+358-10-665 101

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti