maanantai 11. elokuuta 2014

Nokian Renkaat joutumassa ulkomaalaisomistajien myyntiputkeen?

Heinäkuussa ulkomaalaisomistus lisääntyi Helsingin pörssissä Rautaruukin ja SSAB:n takia, mutta se pois lukien ulkomaalaisomistus säilyi ennallaan noin 45,9 prosentissa, kirjoittaa FIM Pankki.
Myynneissä lähti Suomi- ja Venäjä-riskin lisäksi Q2:lla heikosti menestyneitä yhtiöitä. Vastaavasti ostolistalle pääsivät Q2:lla myönteisesti yllättäneet yhtiöt.
Huhti-kesäkuun tulosjulkistukset sysäsivät Cargotecin ja Caverionin myyntiputkeen, jossa Talvivaara oli entuudestaan.
FIMin määrityksissä putki tarkoittaa, että yhtiön ulkomaalaisomistus vähenee tai kasvaa vähintään 0,3 prosenttia kolmena perättäisenä kuukautena.
FIM arvioi, että Nokian Renkaat saattaa joutua myyntiputkeen. Kesäkuussa ulkomaalaisomistus väheni 0,9 ja heinäkuussa 0,7 prosenttia.
Heinäkuussa Nokian Renkaiden hallintarekisteröidyt omistajat luopuivat noin 2,1 miljoonasta osakkeesta eli 2,7 prosentista omistuksiaan. Ulkomaalaisomistuksen osuus oli heinäkuun lopussa 57,8 prosenttia osakekannasta.
FIMin pääanalyytikko Kim Gorschelnik uskoo, että myyntiputki jatkuu, kunnes Venäjältä ja Ukrainasta tulee myönteisiä uutisia tai osakkeen arvostus laskee riittävän alas.
"Ulkomaalaisomistajat eivät ole poikkeuksellisen varovaisia, mutta suomalaiset yhtiöt ovat kansainvälisessä vertailussa pieniä ja suuriin yhtiöihin verrattuna vähemmän likvidejä, jolloin ulkomaiset sijoittajat luopuvat niistä ensimmäisten joukossa", Gorschelnik sanoo.
Kesko ja Tieto olivat heinäkuun alussa ostoputkessa, mutta kuun mittaan suunta vaihtui. Samalla Elisa, Neste Oilin ja Sponda ostoputket hiipuivat.
Ostoputkessa olivat heinäkuussa Citycon, Cramo, Fortum ja uutena Huhtamaki. PKC:n myyntiputki vaihtoi ostoputkeksi ja FIMin mukaan Orion saattaa olla pääsemässä ostolistalle.
-Arvopaperi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti