perjantai 8. elokuuta 2014

Nokian Renkaiden osingonmaksukyky ei vielä järky


Nokian Renkaiden tulos jäi toisella neljänneksellä selvästi analyytikoiden odotuksista, mikä on näkynyt markkinoilla roimana laskuna. Lisää vauhtia pulkkamäkeen antaa yleinen markkinahermoilu Venäjän suhteen.
Alimmillaan osaketta sai aamulla 22,84 eurolla, mutta suurimman paniikin hälvennyttyä lasku on jo hieman loiventunut.
Nykyisellä osakekurssilla (23,88 euroa) ja viime kevään 1,45 euron osingolla Nokian Renkaat tarjoaisi 6,1 prosentin osinkotuoton. Se olisi Nokian Renkaille erittäin korkea.
Reippaasta tulospudotukseta huolimatta Nokian Renkailla on kaikki edellytykset maksaa ensi keväänä vähintään sama osinko.
Ensimmäisellä vuosipuoliskolla Nokian Renkaat teki osakekohtaista tulosta 0,79 euroa. Viime vuoden kahdella viimeisellä neljänneksellä epsiä kertyi ilman veromatkyjä noin 1,01 euroa.
Mikäli Nokian Renkaiden tulos laskisi loppuvuonna saman verran kuin päättyneellä toisella neljänneksellä (-23%), tarkoittaisi se noin 0,78 euron epsiä loppuvuodelta. Näin ollen koko vuoden tulokseksi muodostuisi 1,57 euroa.
Se alittaisi selvästi pessimistisimmänkin analyytikkoennusteen, joka on Factsetin analyysitietokannan mukaan 1,80 euroa, mutta riittäisi hyvin osingonmaksuun. Osingonmaksukykyä tukevat Nokian Renkaiden vahva kassavirta sekä suurten investointitarpeiden puute lähitulevaisuudessa.
Myös veromätkyjen saaminen takaisin näyttää KHO:n heinäkuussa tekemän päätöksen perusteella todennäköiseltä, mutta sen varaan sijoittajan ei kannata - eikä tarvitse - osinko-odotuksiaan laskea. Se kuitenkin tietäisi Nokian Renkaille noin 0,75 euron kertaluonteista voittoa, joka todennäköisesti päätyy suurelta osin suoraan osakkeenomistajien kukkaroihin. Olihan se ikään kuin pois viime kevään osingosta.
Sijoittajan on kuitenkin hyvä muistaa, että tällä hetkellä Venäjä-riskiin voi sisältyä lähes mitä tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti