keskiviikko 6. elokuuta 2014

Cramon tulos jäi odotettua heikommaksi


Cramo ylsi huhti-kesäkuussa 9,8 miljoonan euron liikevoittoon, kun viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla liikevoittoa kertyi 13,5 miljoonaa.
Factsetin keräämä konsensus odotti yhtiöltä 14,4 miljoonan euron liikevoittoa. Kahdeksan analyytikon ennusteet vaihtelivat 13,6 ja 16,0 miljoonan välillä.
Osakekohtainen tulos oli 0,12 euroa, kun se vertailukaudella oli 0,19 euroa. Ennuste oli 0,20 euroa ja vaihteluväli 0,19 - 0,22 euroa.
Cramon liikevaihto laski 159,8 miljoonaan euroon viime vuoden 160,1 miljoonasta. Ennuste oli 160,7 miljoonaa.
Cramo pitää koko vuotta koskevan ohjeistuksensa ennallaan. Yhtiö odottaa ebita-marginaalinsa kasvavan viime vuodesta. Liikevaihdon yhtiö odottaa kasvavan viime vuodesta, joskin valuuttakurssimuutokset vaikuttavat liikevaihdon tarkkaan määrään.
Toimitusjohtajan kommentit
Cramon toimitusjohtaja Vesa Laisi sanoo vuokrausmarkkinoiden alkaneen hiljalleen piristyä toisella neljänneksellä.
"Elpyminen oli odotuksiamme hitaampaa, mutta kasvun merkkejä oli kuitenkin havaittavissa eri markkinoilla. Olen erityisen tyytyväinen suoritukseemme Suomessa ja myös Ruotsin ja Tanskan markkinoiden kysynnän kehittymisestä toisella vuosineljänneksellä", Laisi toteaa osavuosikatsauksessa.
Hän sanoo, ettei yhtiön tulos vastannut odotuksia, mutta uskoo koko vuoden tulostavoitteen olevan edelleen saavutettavissa. Hänen mukaansa useissa maissa käynnissä olevat tehostamistoimet tukevat tulosta.
"Varmistaaksemme myönteisen tuloskehityksen päätimme sopeuttaa kulutasoamme Norjassa, jossa tulemme vähentämään henkilöstöämme ja optimoimaan toimipisteverkostoamme. Meille on tärkeää luoda rakenteet, joilla voimme mahdollistaa jatkossa taloudellisten tulostavoitteidemme saavuttamisen kullakin yksittäisellä markkinalla. "
-Arvopaperi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti