perjantai 29. elokuuta 2014

Cleantech Invest: Suomen taloustilanne ei tue kasvua

Helsingin pörssin First Norht -markkiapaikalle listautuneen Cleantech Investin ensimmäinen tulosraportti ei vielä lukujen puolesta tarjonnut paljoa pureskeltavaa.
Liikevaihtoa ei ensimmäisellä vuosipuoliskolla kertynyt lainkaan ja liiketulos oli 293 000 euroa tappiolla. Rahavaroja yhtiöllä oli 3,5 miljoonaa euroa.
Cleantech Investin osakkuusyhtiöistä parhaiten alkuvuonna kehittyivät Swap.com, Nuuka Solutions ja Savo-Solar.
"Swap.com jatkoi vahvaa kasvuaan katsauskauden aikana. Kuukausiliikevaihto kasvoi tammi-kesäkuun aikana 260 prosenttia (12/2013 vs. 06/2014), ja Swap.com kasvoi USA:n suurimmaksi online kids' consignment -toimijaksi", Cleantech kertoo osavuosikatsauksessa.
"Nuuka Solutions Oy sai katsauskaudella uusia merkittäviä asiakkaita, kuten Genesta Property Nordic, SOK/Eekoo, Järvenpään mestariasunnot, ja uusia kumppaneita palvelun myyntiin, kuten Caverion ja HE-Management Oy. Samalla palvelua kehitettiin kansainväliseen jakeluun, ja yhtiöön rekrytoitiin avainhenkilöitä asiakkuuksien hoitoon ja viennin käynnistämiseen."
"Savo-Solar Oy on keskittynyt myyntiin Keski-Euroopan ja Tanskan markkinoilla, ja rekrytoinut kolme alalla pitkään toiminutta henkilöä tanskalaiseen tytäryhtiöönsä. Ruukin kattoon integroitu aurinkokeräin on saanut positiivisen vastaanoton markkinoilla. Savo-Solar toimitti katsauskaudella ensimmäisen suurkeräimiin perustuvan aurinkokeräinkentän asennuksineen Helsingin Energian Sakarinmäen koulun aluelämmitysjärjestelmään."
Cleantech Investin mukaan kasvua tavoitellessa korostuu kansainvälisten markkinoiden merkitys; Suomessa yleinen taloustilanne ei tue osakkuusyhtiöidemme kasvua.
-Arvopaperi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti