tiistai 12. elokuuta 2014

Cargotec on konepajasektorin ykkösosake


Helsingin pörssin konepajojen tuloskausi sujui varsin tutuissa merkeissä. Liikevaihtokäyrä osoittaa edelleen kaakkoon, mutta vyön kiristäminen paransi tuloksia.
Ainoastaan tasaisen vahvassa tuloskunnossa jatkava Kone onnistui kasvattamaan liikevaihtoaan viime vuodesta. Ilman Konetta Helsingin pörssin suurten konepajojen liikevaihto laski yhdeksän prosenttia vuodentakaisesta.
Valoa tunnelin päähän toivat kuitenkin konepajojen saadut tilaukset.
Seitsemän suuren konepajan tilaukset kasvoivat toisella neljänneksellä reiluun seitsemään miljardiin euroon. Kasvua viime vuoteen kertyi lähes viisi prosenttia ja analyytikoiden odotukset ylittyivät yli 250 miljoonalla.
Eniten viime vuodesta paransi Cargotec, jonka tilaukset kasvoivat lähes viidenneksellä. Cargotec on myös analyytikoiden mukaan paras ostopaperi konepajasektorilta.
Factsetin analyysitietokannan mukaan yhtiötä seuraavasta 14 analyytikosta seitsemän kehottaa ostamaan ja kolme ylipainottamaan osaketta. Negatiivisia suosituksia osakkeelle ei ole annettu lainkaan.
Seuraavaksi parhaimmat suositukset löytyvät Metsosta irtautuneelta Valmetilta, joka ylsi lähes yhtä kovaan tilausten kasvuun kuin Cargotec. Valmet on kerännyt tänä vuonna jo lähes yhtä paljon tilauksia kuin koko viime vuonna yhteensä.
12 analyytikosta kuusi kehottaa ostamaan ja kaksi ylipainottamaan Valmetin osaketta.
Kokonaisuudessaan konepajasektorin suurin yllättäjä oli Metso, joka häikäisi analyytikot vahvalla kannattavuudellaan. Osakekurssi on noussut reippaasti tulosjulkistuksen jälkeen, samoin analyytikoiden tavoitehinnat. Ostosuosituksen osakkeelle on antanut viisi analyytikkoa 23:sta.
Sen sijaan heikoimmat suositukset löytyvät tällä hetkellä Outotecilta. 15 analyytikosta viisi kehottaa myymään ja neljä alipainottamaan osaketta.
Outotecin liikevaihto, liikevoitto ja tilaukset romahtivat viime vuodesta, mutta osakekurssi on saanut tukea markkinoilla liikkuneista ostotarjoushuhuista. Toistaiseksi mitään konkreettista ei kuitenkaan ole kuulunut.
Konepajojen suositukset
Yhtiö
Positiiviset suositukset* /
suositukset yht
Tavoitehinta, eur
Nousupotentiaali, %
Cargotec
71% (10/14)
33,36
24,6
Valmet
67% (8/12)
9,05
14,2
Metso
43% (10/23)
31,46
3,3
Konecranes
36% (5/14)
25,51
5,6
Kone
35% (8/23)
32,78
3,3
Wärtsilä
30% (6/20)
36,21
9,6
Outotec
27% (4/15)
7,42
6,1
Lähde: Factset
*) Osta + Ylipainota

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti