maanantai 26. tammikuuta 2015

BITCOIN

 Teemu Laitila, 13:59

Yhdysvalloissa avautui viranomaisten hyväksymä bitcoin-pörssi

Bitcoin-välittäjä Coinbase on avannut Yhdysvalloissa uuden pörssin virtuaalivaluutan kauppapaikaksi. Yhtiön mukaan sillä on viranomaisten hyväksyntä toiminnalleen yhteensä 25 osavaltiossa. Wall Street Journalin mukaan kyseessä on ensimmäinen bitcoin-pörssi, jolla on viralliset luvat toiminnalleen.
Uusi pörssi hyväksyy toistaiseksi asiakkaita vain Yhdysvalloista ja sielläkin vain niistä osavaltioista, joissa sen toiminnalle on myönnetty lupa.
Viranomaisten hyväksynnän odotetaan tuovan uskottavuutta virtuaalirahalle, joka tähän saakka on usein toiminut laillisuuden rajamailla harmaalla alueella. Lisää uskottavuutta Coinbase on hakenut muun muassa vakuuttamalla asiakkaidensa varat.
Coinbase on yksi maailman suurimpia bitcoin-yrityksiä. Se on kerännyt yhteensä yli sadan miljoonan dollarin rahoitusta pääomasijoittajilta ja esimerkiksi New Yorkin pörssiltä.
Yhtiön toimitusjohtajan Brian Armstrongin mukaan Coinbasen tavoitteena on kasvaa maailman suurimmaksi bitcoin-pörssiksi. Pörssin toimintaa on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa myös muihin maihin.
Coinbase avasi osan palveluistaan eurooppalaisille jo syksyllä, jolloin Tivi haastatteli Suomessa vieraillutta Armstrongia. Tuolloin hän kertoi yhtiön menestyksen reseptiksi nimenomaan yhteistyön viranomaisten kanssa ja sillanrakentamisen perinteisen pankkimaailman ja bitcoinin välillä.
Lähde: tivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti