keskiviikko 28. tammikuuta 2015

WALL STREET

 Matti Koivisto, 27.1.2015, 23:50

Wall Streetillä jyrkkä pudotus

Wall Street sulkeutui tiistaina jyrkkään pudotukseen, kun kestokulutushyödykkeiden tilaukset Yhdysvalloissa romahtivat ja raskaan sarjan tulosjulkistajat tuottivat pettymyksen.
Pääindekseistä S&P 500 laski 1,3 prosenttia, Dow Jones 1,7 prosenttia ja Nasdaq 1,9 prosenttia.
Amerikkalaisvalmistajien kestokulutushyödykkeiden tilaukset vähenivät joulukuussa yllättäen 3,4 prosenttia marraskuusta, mikä kielii myös Yhdysvaltojen talouden hiipuneen loppuvuonna. Tilausmäärien romahdus oli yllätys, sillä Bloombergin keräämä konsensus odotti hienoista nousua. Kestokulutushyödykkeillä tarkoitetaan vähintään kolme vuotta kestäviä hyödykkeitä. Tilausmäärän katsotaan olevan hyvä indikaattori teollisuuden tilasta.
Ikävän tilastoyllätyksen lisäksi markkinoita painoivat odotettua huonommat tulosjulkistukset.
Microsoftin eilinen tulosjulkistus sai osakkeen sulkeutumaan tänään 9,3 prosentin syöksyyn. Tiputus on Microsoftin isoin 18 kuukauteen.
Rakennus- ja maansiirtokoneita valmistavan Caterpillar oli toinen iso häviäjä, jonka osake laski 7,2 prosenttia odotettua heikomman tulosennusteen jälkeen. Heikko ennuste kertoi analyytikkojen mukaan siitä, että öljyn laskeva hinta hyydyttää yrityksiä myös energiasektorin ulkopuolella.
Päivän aikana saatiin myös hyviä uutisia Yhdysvaltojen taloudesta, kun kuluttajanluottamusta mittaava indeksi nousi seitsemän vuoden huippuihin ja uusia asuntoja meni kaupaksi odotettua enemmän.
Euro noteerattiin 1,1379 dollarissa klo 23:39 Suomen aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti