maanantai 12. tammikuuta 2015

ÖLJY

 Talouselämä, 16:19

Saudiprinssi: Öljy ei enää koskaan yli 100 dollarin

Saudiarabialainen prinssi Alwaleed bin Talal ei usko, että öljyn hinta enää koskaan palaa 100 dollariin barrelilta. Prinssi kertoi näkemyksistään USA Todayn haastattelussa.
Prinssi Alwaleed bin Talal saudiarabialainen liikemies ja kuningasperheen jäsen. Hän oli Forbesin ylläpitämän miljardöörilistan mukaan maailman 35. rikkain ihminen vuonna 2014. Hänen omaisuutensa on 21,4 miljardia dollaria eli noin 18 miljardia euroa.
Alwaleed bin Talal on kritsoinut vahvasti Saudi-Arabian politiikkaa, joka on mahdolllistanut öljyn hinnan laskemisen. Hänen mukaansa se on naittanut maan venäläisten kanssa.
Saudi-Arabia ei ole supistanut öljyntuotantoaan, vaikka öljyn hinta on laskenut alle 50 dollariin barrelilta.
"Saudi-Arabia ja muut öljyntuottajamaat eivät ole olleet valppaina. Kukaan ei osannut aavistaa, että näin tapahtuisi", prinssi totesi.
Bin Talalin mukaan kyse on siitä, ettei Saudi-Arabia halua menettää markkinaosuuttaan.
"Olen täysin eri mieltä hallituksen ja öljyministeriön kanssa. Jos varastot pysyvät nykytasolla ja öljyn kysyntä pysyy heikkona, hinnat laskevat vielä lisää. Jos osa tuotannosta otetaan pois markkinoilta, hinnat saattavat nousta. Mutta olen varma, että emme enää koskaan näe 100 dollarin barrelihintoja."
Lähde: Talouselämä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti