tiistai 13. tammikuuta 2015

SIJOITUSVALINNAT

 Tommi Melender, 17:25

Tämä osakemarkkina hurjana seuraavat kolme vuotta

Tämä vuosi on lähtölaukaus kolme vuotta kestävälle rallille.
Näin rohkeasti arvioi varainhoitotalo Nomura Kiinan osakemarkkinaa. Näkemystään se perustelee niin yhtiöiden tulosnäkymillä, osakkeiden hinnoittelulla kuin laajoilla talouspoliittisilla uudistuksilla. Oma vaikutuksensa on myös sijoittajan suojaa koskevan lainsäädännön kehityksellä.
"Uskomme kiinalaisten kotitalouksien painottavan sijoituksiaan osakkeille suosiollisempaan suuntaan", Nomuran osakestrategiWendy Liu kirjoittaa markkinakatsauksessa.
Optimistisesta osakenäkemyksestään huolimatta Nomura ennustaa Kiinan talouskasvun jäävän tänä vuonna 6,8 prosenttiin, kun hallituksen virallinen tavoite on seitsemässä prosentissa.
"Ekonomistimme uskovat, että kotimarkkinoiden haasteet, etenkin investointien hidastuminen, johtavat aiempaa matalmpaan kokonaistuotannon kasvuun", Nomuran markkinakatsaus kirjoittaa.
Kiinalaisiin osakkeisiin luottaa myös HSBC Global Asset Management. Varainhoitoyhtiön sijoitusjohtaja Bill Maldonadokertoo uutistoimisto Bloombergille satsaavansa etenkin syklisten alojen osakkeisiin. Teollisuudessa ja energiassa toimivat yhtiöt ovat hänen mielestään alihinnoiteltuja. Sen sijaan rahoitusalan osakkeista kannattaa kotiuttaa voittoja.
Maldonado on hieman eri linjoilla Nomuran kanssa Kiinan kasvunäkymien osalta, koska matala inflaatio ja korkeat korot antavat hallitukselle pelivaraa elvyttää taloutta. Samaan aikaan pyrkimys siirtää talouden painopistettä investoinneista ja viennistä kulutukseen edesauttaa markkinahenkisen ilmapiirin luomista.
"Uudistukset ottavat aikansa, mutta ne ovat lopulta erittäin myönteisiä niin sijoittajille kuin yrityksille", Maldonado uskoo.
Kiinalaiset osakkeet ovat nousseet yli kolmanneksen sitten marraskuun, jolloin keskuspankki yllättäen laski korkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti