keskiviikko 21. tammikuuta 2015

NÄKEMYS

 Mirko Hurmerinta, 12:46

Wahlroos: Markkinoilla pelätään, että jotain menee todella vakavasti pieleen

Kuva: Pasi Murto
Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosin mielestä osakemarkkinoilla tällä hetkellä vallitseva epävarmuus on ylimitoitettua.
Hän sanoo Mandatum Lifen tuoreessa katsauksessa, että osakemarkkinoita heiluttavat tällä hetkellä erityisesti öljy, Venäjä ja matala korkotaso. Hän ei itse löydä volatiliteetille riittäviä perusteita.
”Maailmanmarkkinoilla laitetaan liian suuri painoarvo sille, että jotain menee todella vakavasti pieleen. Tämänhetkiselle volatiliteetille ei löydy perusteita. Volatiliteetti on noussut dramaattisesti viimeisten kuukausien aikana. Se on sellaista vuoristorataa, jossa Dow Jones hyppää 300 pistettä päivässä ylös ja alas, eikä kukaan ymmärrä miksi. Volatiliteetti on tällä hetkellä liian korkealla, eikä se voi säilyä tällä tasolla", Wahlroos sanoo.
Sijoittajalle Nalle antaa saman vinkin kuin monesti ennenkin: tylsyyteen kannattaa sijoittaa.
Hän sanoo, että nykyisessä markkinatilanteessa sijoittajan olisi syytä etsiä matalariskisiä ja hyvän kassavirran omaavia yhtiöitä, ja ottaa niiden kautta valuuttariskiä euron heikentymisen puolesta.
"Eurolla ei ole muuta suuntaa kuin alaspäin. En voi nähdä, että Euroopan tämänhetkisen suorituskyky yhdistettynä EKP:n liian myöhään toteutettuun elvyttämiseen voi merkitä mitään muuta kuin valuutan heikkenemistä,”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti