tiistai 30. joulukuuta 2014

MARKKINAT

 Tommi Melender, 15:09

ING listasi deflaatiota sietävät sijoituskohteet

Euroalueen uhkakuvana on deflaatio ja siitä seuraava sitkeä talouden laskukurimus.
Hollantilainen ING Investment Management ei pidä deflaatiota kovin todennäköisenä, mutta sijoittajien kannattaa siitä huolimatta miettiä vaihtoehtoja sen varalta.
"On selvää, että taistelu deflaatiota tai sen pelkoa vastaan ei ole vielä ohi", ING IM:n strategi Valentijn van Nieuwenhuijzenarvioi markkinakommentissaan.
Hänen mukaansa deflaatio supistaisi liikevaihtojen ja tuottojen kasvua ja laskisi osakkeiden arvostuksia.
Tällaisessa tilanteessa pärjäisivät edelleenkin hyvin aidosti kansainväliset yritykset, joilla on vahva tase ja hyvä markkina-asema. Esimerkkinä van Nieuwenhuijzen nostaa esiin luksustavarayhtiöt. Myös teknologiayritykset olisivat hyviä sijoituskohteita lyhyiden tuotesyklien ja jatkuvan innovaation vuoksi.
Joukkolainamarkkinoilla high yield -lainat laskisivat enemmän kuin investment grade-lainat.
Euro jatkaisi heikentymistään deflaation iskiessä, mutta merkittävämmin vasta siinä vaiheessa, kun EKP ryhtyisi aggressiiviseen määrälliseen elvytykseen. ING IM tosin uskoo QE:n alkavan ilman deflaatiotakin.
"Keskuspankkien on reagoitava varhain, sillä markkinoiden odotukset voivat luoda oman todellisuutensa. Se on merkittävä vaara, sillä deflaatiota on hankala havaita alkuvaiheessa ja toteutuessaan se tulee kalliiksi", van Nieuwenhuijzen kirjoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti