perjantai 26. joulukuuta 2014

Mitä ostit viimeksi?

handout / Cristopher Bailey
Tunnelmat osakemarkkinoilla ovat kaksijakoiset vuoden lähestyessä loppuaan. Helsingin pörssissä isojen osinkoyhtiöiden kurssit ovat nousseet, pienempien ja syklisten yritysten kurssit laskeneet.
”Helsingin pörssin p/e-luku on ensi vuoden ennusteilla yli 16. Se on pienelle sykliselle pörssille aika paljon. Liikevaihdot eivät kasva, yritykset ovat saaneet säästämällä paljon aikaiseksi. Yrityksillä on nyt hyvä osingonmaksukyky ja edessä onkin mainio osinkokevät.”
 
 
 
”Perinteisiä hyviä osingonmaksajia ovat operaattorit. Vastoin monien odotuksia myös Orion jaksaa edelleen maksaa osinkoa. Kurssilaskunsa vuoksi hyvät osinkotuottoprosentit ovat esimerkiksi Nokian Renkailla jaYIT:llä.”
”Juuri nyt sormi ei ole ostopainikkeella. Jonkin aikaa sitten ostinCargotecia, joka on nähtävissä käänneyhtiönä. Olen ostanut myösPKC:ta, joka hankki yrityskaupalla vahvan aseman Yhdysvaltain markkinoilla.”
”Kyttään kaivossektoria, etenkin Metsoa ja Outotecia. Nämä voivat hyvin tulla vielä alaspäin, mutta
kun viitteitä kaivosteollisuuden investoinneista alkaa tulla, nousu on nopeaa. Kone ei ole vieläkään kallis, jos ennustettu kasvu toteutuu.”
”Omat ostoni ovat painottuneet Ruotsiin ja vuoden parhaiten kehittyneeseen pohjoismaiseen pörssiin Tanskaan. Tavallaan sijoitin Suomen vähittäiskauppasektoriin ostamalla H&M:n osaketta, ruotsalaisyhtiöhän myy Suomessa hyvin. Tanskassa kiinnostavia yrityksiä ovat Novo NordiskPandora ja Möller Mærsk.”
Uutiskirjeestä saat muutkin uutiset päivittäin.
Tilaa uutiskirje
”Sijoitusvuodesta on tulossa mielenkiintoinen. Voimakkain talouskasvu ja kurssinousu nähdään edelleen Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain keskuspankin koronnosto voi tuoda nousuun pienen notkahduksen. Jos Euroopan keskuspankki ryhtyy ostamaan valtioiden velkapapereita, markkinoille virtaava raha hakeutuu osakkeisiin ja kurssit nousevat.”
”Jos EKP ei pysty torjumaan uhkaavaa deflaatiota, markkinoilla alkaa rytistä. Osakemarkkinoilla on ensi keväänä levotonta. Itse pidän osan rahasta käteisenä kevääseen saakka.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti