torstai 18. joulukuuta 2014

MIHIN RAHAT 2015?

 Tommi Melender, 17:21

Suuren rahan kaitsijat sanovat: osakkeet vahvoilla ensi vuonnakin

Osakkeisiin kannattaa laittaa rahaa ensi vuonnakin. Ei siksi, että niiden tuottonäkymät olisivat poikkeuksellisen hyvät, vaan siksi, että paremmat sijoituskohteet ovat kiven alla.
Näin sanovat suurten kansainvälisten varainhoitotalojen asiantuntijat Arvopaperi-lehden joulukuun numerossa.
"Osakkeet ovat edullisia etenkin valtionobligaatioihin, mutta myös yrityslainoihin verrattuna", Pictet Asset Managementin multistrategi Supriya Menon tähdentää.
Standard Lifen päästrategi Andrew Milligan luonnehtii osakkeita "vähiten kalliiksi" omaisuusluokaksi. Niiden lisäksi hyviä tuottoja voi löytää globaaleilta kiinteistömarkkinoilta, kunhan välttää ylikuumenneet maat.
Pitkä kurssinousu on kiristänyt osakkeiden hinnoittelua etenkin Yhdysvalloissa. Se herättää jonkin verran huolta.
"Me suhtaudumme amerikkalaisiin osakkeisiin erittäin valikoivasti ja alipainotamme rahastoissamme USA:n osakemarkkinaa", Skagenin Ruotsin-yksikön varatoimitusjohtajaJonas A. Eriksson kertoo.
Asiantuntijoiden suosikkeja ensi vuodelle ovat eurooppalaiset ja japanilaiset osakkeet. USA:ssa suhdanteet ovat suotuisammat kuin Euroopassa ja Japanissa, mutta arvostuskertoimet tuhdimmat, tuloskasvupotentiaali rajallisempi ja rahapolitiikka kiristymässä.
"Vastavirtaisena sijoitusideana nostaisin esiin perusteollisuuden ja ennen muuta suuret öljy-yhtiöt, joilla on vahva rahoitusasema ja tehokkaasti hajautetut liiketoimintamallit", BlackRockin strategi Benjamin Kelly sanoo.
Lue yksityiskohtaisemmin kansainvälisten varainhoitajien sijoitusvinkeistä Talentumin Summa-palvelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti