tiistai 30. joulukuuta 2014

VENÄJÄ

 Alexandra Räikkönen, 8:07

Venäläiset ostavat kultaa

Venäläiset ovat viime viikkoina ostaneet ahkerasti kultaa, kirjoittaa venäläinen Izvestija-lehti. Lehden mukaan kullan kysyntä on kasvanut joulukuun aikana 30–40 prosenttia.
Taustalla on säästäjien turvallisuushakuisuus. Venäläisten usko sekä ruplaa että maan pankkeihin horjuu. Jälkimmäinen on alkanut näkyä talletuspakona.
Toistaiseksi venäläisten tiliensä tyhjentämisestä ei ole joulukulta tilastoja, mutta esimerkiksi viime viikolla kaatumisen partaalla ollut Trust-pankki ei meinannut selvitä kolmen miljardin ruplan talletuspaosta. Kolme miljardia ruplaa on nykykurssilla laskettuna 42,3 miljoonaa euroa.
Venäjän keskuspankki päätti pelastaa Trust-pankin tarjoamalla sille 30 miljardin ruplan tukipaketin, jota laajennettiin myöhemmin edelleen. Lisäksi Venäjä päätti kaksinkertaistaa pankkien talletussuojan 700 000 ruplasta 1,4 miljoonaan ruplaan.
Toissa viikolla Venäjä hyväksyi lain, joka mahdollistaa venäläispankkien pääomittamisen kaikkiaan biljoonalla ruplalla, mikä olisi tämän päivän kurssilla laskettuna 14,1 miljardia euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti