keskiviikko 17. joulukuuta 2014

NÄKEMYS

 Tommi Melender, 17:23

Jenkkistrategi: unohtakaa öljy ja Venäjä

Osakemarkkinoiden myllerrykseen on haettu selitystä öljyn hinnanlaskusta ja Venäjän taloudellis-poliittisesta kaaoksesta.
Wells Capital Managementin strategi James Paulsen neuvoo kyseenalaistamaan vallitsevan viisauden.
"On ollut hieman arvoituksellista, miksi osakemarkkinat laskevat nyt. En voi olla miettimättä, onko Fedilla suurempi vaikutus kuin yleisesti kuvitellaan", Paulsen sanoi CNBC:n haastattelussa.
Hän uskoo, että vuoden 2015 suuri teema osakemarkkinoilla on korkojen nousu. Fedin uskotaan ryhtyvän rahapoliittiseen kiristykseen ensi vuoden aikana.
Osakemarkkinoilla on kesäkuun jälkeen koettu kolme korjausliikettä ja niiden myötä kurssit ovat palanneet kesäkuun tasoille. Markkinaheilahtelujen myötä liiallinen optimismi on karissut sijoittajien mielestä ja tuhdeiksi päässeet arvostuskertoimet hieman korjaantuneet.
Öljyn hinnanlaskua Paulsen luonnehtii kertaluonteiseksi tapahtumaksi, jonka ovat laukaisseet dollarin vahvistuminen ja liikatarjonta. Hän ei usko, että taustalla vaikuttaisi kysynnän heikentyminen, mikä olisi huolestuttava merkki yleisen talouskehityksen kannalta.
"Ennen pitkää öljy saavuttaa pohjansa ja sitten on edessä jonkinmoinen nousuralli", Paulsen ennustaa.
Teollistuneille maille mustan kullan halpeneminen merkitsee käytännössä massiivista taloudellista elvytystä. Se voi hyvinkin pönkittää ensi vuoden kasvulukuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti