sunnuntai 16. marraskuuta 2014

G2-HUIPPUKOKOUS

Jättimäinen kasvupaketti luvassa - G2-maat haluavat nopeuttaa talouskasvua vähintään 2 prosentilla

Talouselämä
Maailman rikkaimpien maiden johtajat ovat päättäneet Australian Brisbanessa pidetyssä G20-huippukokouksessa, että ne pyrkivät kiihdyttämään maailmanlaajuista talouskasvua vähintään kahdella prosentilla.
Guardianin mukaan tavoitteeseen pyritään kasvupaketilla, jossa on 800 erilaista uudistuskeinoa.
 
 
 
Australian pääministeri Tony Abbott sanoi sunnuntaina pitämässään puheessa, että uudistukset loisivat miljoonia uusia työpaikkoja, kertoo BBC.
Lisäksi Abbott linjasi suunnitelmia, joilla pyritään lisäämään naisten työllisyyttä ja ehkäisemään monikansallisten yhtiöiden verovälttelyä.
"Tänä vuonna G20 on päässyt todellisiin käytännön tavoitteisiin. Niiden ponnistusten ansiosta, jotka G20 on tänä vuonna tehnyt ja jotka huipentuivat viimeisen 48 tunnin aikana, ihmiset ympäri maailman tulevat pärjäämään paremmin laajan kasvun ja työpaikkojen ansiosta", Abbott sanoi puheessaan.
Isäntämaa Australia halusi keskittyä kaksipäiväisessä kokouksessa talouskasvuun.
Euroopan ja Yhdysvaltain johtajien painostuksesta G20-kokoukseen osallistuneet sopivat kuitenkin myös voimakkaista toimista ilmastonmuutokseen liittyen. Kiinan, Japanin ja USA:n lupaus noudattaa tiettyjä ilmastotavoitteita auttoi asiassa, kertoo Guardian.

Putin lähti etuajassa

Kuten uutistoimisto Reuters lauantaina ennakoi, Venäjän presidenttiVladimir Putin lähti huippukokouksesta ennen sen varsinaista päättymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti