maanantai 17. marraskuuta 2014

OSINKOKONEET

 Mirko Hurmerinta, 9:33

Osinkoja Ruotsista? Näitä Nordea suosittelee

Nurkan takana oleva osinkokevät houkuttelee jälleen poimimaan salkkuun vakaita osinkokoneita.
Helsingin pörssistä sellaisia löytyy iso liuta, mutta mikäli valikoima ei tunnu riittävän, kannattaa katseet kääntää länsinaapuriin. Nordea listaa aamukatsauksessaan kolme mielenkiintoista osinkotärppiä Tukholman pörssistä.
NCC
Nordean mukaan rakennusyhtiö NCC on jo pitkään lukeutunut Tukholman pörssin osinkoaateliin.
"Osinkovirtaa kuvaa hyvin se, että yhtiö on jakanut viimeisen 10 vuoden aikana osinkoa 118 kruunua per osake, kun nykyinen kurssi on 212 kruunua. NCC aloitti tänä vuonna osingon maksamisen puolivuosittain. Vuodelta 2014 kokonaisosingon ennustetaan nousevan 12,25 kruunuun osakkeelta, mikä perjantain kurssilla tarkoittaa 5,8 prosentin osinkotuottoa", Nordea kertoo.
Castellum
Kiinteistösijoitusyhtiö Castellumin osingonkorotushistoria on vakuuttava. Se on kasvattanut osinkoaan ja 16 vuotta putkeen, mikä tekee siitä pisimpään yhtäjaksoisesti osinkoaan korottaneen ruotsalaisyhtiön.
"Maltillisesti arvostetun kiinteistösijoittajan osingonkasvun ennustetaan jatkuvan myös tulevana keväänä. Yhtiöltä odotetaan 4,50 kruunun osinkoa, eli 4 %:n osinkotuottoa."
Betsson
Vedonlyöntiö Betssonia Nordea kehuu omistajaystävälliseksi yhtiöksi, jonka vahva kassavirta mahdollistaa voitonjaon kasvattamisen.
"Ensi kevään ennustettu osinkotuotto on noin 4,3 %, ja lisäksi osingon odotetaan kasvavan vahvasti tulevina vuosina."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti