tiistai 11. marraskuuta 2014

OSAKEVALINNAT

 Tommi Melender, 17:24

Truls Haugen uskoo lujasti Nokian Renkaisiin

Kuva: Martin Adolfsson
Nokian Renkaat lukeutui päättyvän tuloskauden suurimpiin pettymyksiin.
Se ei sinänsä yllätä, tuleehan yhtiön liikevaihdosta kolmannes Venäjän ja IVY:n alueelta. Siellä myyntivolyymit heikkenivät syysneljänneksellä autokaupan vaikeuksien, ruplan heikkenemisen ja halvempien rengasmerkkien osuuden kasvun vuoksi.
Odin Finland -rahastoa hoitava Truls Haugen ei kuitenkaan ole menettänyt uskoaan Nokian Renkaisiin.
"Vaikka Venäjän markkinoilla vallitsee suuri epävarmuus, yhtiön kannattavuus, tase ja kassavirta ovat edelleen vahvoja. Kahden seuraavan vuoden aikana on siis lupa odottaa avokätistä voitonjakoa ja yli kuuden prosentin osinkotuottoja", Haugen kirjoittaa rahaston kuukausikatsauksessa.
Haugen tähdentää Nokian Renkaiden menestyvän hyvin myös suhteessa kilpailijoihinsa. Se kasvattaa markkinaosuuksiaan, hyötyy hinnoitteluvoimastaan ja parantaa tuottavuuttaan. Venäjän epävarmuuden vastapainona Pohjois-Amerikka näytti 12 prosentin myynnin kasvua.
"Vaikka emme kiistäkään Venäjän epävarmuutta, osake on nykyisillä kurssitasoillaan houkutteleva pitkäjänteiselle sijoittajalle."
Nuivempi näkemys Haugenilla on Fortumissa. Lokakuussa Odin Finland myi pois kaikki Fortumin osakkeensa. Samalla rahasto osti Elisaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti