torstai 13. marraskuuta 2014

Öljyn hinta vajosi alle haamurajan

Torstai 13.11.2014 klo 14:07  
KUVA: ZUMA WIRE
Öljyn hinnan lasku jatkuu.
Öljyn hinnan lasku jatkuu.
Pohjanmeren Brent-laadun tynnyrihinta on pudonnut jo alle 80 dollarin. Viimeksi Brent-tynnyristä sai maksaa yhtä vähän vuonna 2010.
Öljyntuottajajärjestö Opec ennustaa, että ensi vuonna öljykysyntä laskee miljoonalla tynnyrillä päivässä Yhdysvaltain liuskeöljybuumin vuoksi.

Opecin suurin tuottaja Saudi-Arabia puolestaan ei näytä merkittäviä viitteitä, että maa leikkaisi tuotantoaan tarjonnan hillitsemiseksi öljymarkkinoilla. Saudi-Arabian tuotanto laski lokakuussa Opecin tuoreimman raportin mukaan, mutta 69 900 tynnyrin lasku ei ole vielä merkittävä.
Öljystrategi Julian Lee Bloomberg First Wordista sanoo, että tuotantoluvut viittaavat Saudi-Arabian joko kasvattavan varastojaan tai lisäävän vientiään.
Viitteet kasvumoottori Kiinan hidastamisesta lisääntyvät. Tänään torstaina Kiina kertoi teollisuustuotantonsa kasvun hidastuneen 7,7 prosenttiin, kun ekonomistit odottivat edelliskuun tasoista kahdeksan prosentin kasvua vuositasolla.
Kello 13 jälkeen Brentin joulukuun toimitusten tynnyrihinta oli 79,67 dollarissa, kun vielä eilen keskiviikkona tynnyrihinta oli 80,38 dollaria.
WTI-laadun joulukuun toimitusten hinta oli laskenut 76,83 dollariin eilisestä 77,18 dollarista.
Yhdysvaltojen liuskeöljytuotannon kannattavuudelle 80 dollarin rajaa on pidetty jonkinlaisena haamurajana. 80 prosentin tuotannosta uskotaan olevan kannattavaa vielä 80 dollarin hinnalla. Joidenkin arvioiden ukaan vielä 70 dollarin tynnyrrihinnalla tuotanto voisi kasvaa pari vuotta.

Tiia Kyynäräinen
tiia.kyynarainen@kauppalehti.fi
+358-10-665 101

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti