keskiviikko 19. marraskuuta 2014

NÄKEMYS

 Tommi Melender, 17:20

Varainhoitaja ennustaa osakekuplan puhkeavan ensi vuonna

Suorasukaisista näkemyksistään tunnettu varainhoitoyhtiö GMO:n johtohahmo Jeremy Grantham on pitkään sanonut, että USA:n keskuspankki rakentaa kuplaa osakemarkkinoille.
Tuoressa markkinakatsauksessaan Grantham ennustaa, että ensi vuonna tuo kupla vihdoin puhkeaa. Vaaravyöhykkeelle siirrytään siinä vaiheessa, kun S&P 500 -indeksi kipuaa 2 250 pisteeseen. Nykyisin se liikkuu 2 040 pisteen tuntumassa.
Jenkkiosakkeet ovat Granthamin mielestä jo selvästi ylihinnoiteltuja. Eikä hän pidä myöskään muiden teollisuusmaiden sen paremmin kuin kehittyvien maiden osakkeita arvostuksiltaan houkuttelevina.
"Sijoittajalla on vaikeat ajat, koska ei ole paikkaa mihin paeta ja piilotua. Vuoden 2000 pörssiromahduksen aikoihin sellaisia paikkoja oli runsaasti", Grantham kirjoittaa.
Hän uskoo ja myös toivoo, että S&P 500 ampaisisi ennen vääjäämätöntä romahdustaan reilusti yli kupalarajana pitämänsä 2 250 pisteen. Se tarjoaisi tilaisuuden taktisiin liikkeisiin. Siinä vaiheessa, kun romahdus on edessä, Grantham arvioi varainhoitosalkkujensa globaalin osakepainon olevan 20 prosentin tuntumassa.
"Yleensä kuplaan johtava innostus -- joka lähes poikkeuksetta on USA-vetoista -- alkaa näihin aikoihin, kun presidentin toisen virkakauden kolmas vuosi lähestyy. Tosin samalla on syytä muistaa, ettei historia läheskään aina noudattele vakiokaavoja", Grantham tuumii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti