keskiviikko 19. marraskuuta 2014

KONE

 Mirko Hurmerinta, 15:40

Kone näyttää jälleen totutun hintavalta

Suomen konepajateollisuuden lippulaiva Kone on ollut pörssissä mainiossa vedossa loppusyksystä.
Osake on noussut kuukaudessa yli 15 prosenttia ja on enää parin prosentin päässä reilu vuosi sitten nakutetusta kaikkien aikojen huippulukemasta.
Vielä keväällä Konetta sai pörssistä alle 30 eurolla ja osakkeen arvostus olikin yhtiön omaan historiaansa nähden jokseenkin edullinen. P/e-kerroin oli kuluvan vuoden ennusteilla parhaimmillaan alle 18.
Nyt "aina kalliina" pidetyn Koneen arvostus on kuitenkin kohonnut totutulle tasolle. Kuluvan vuoden ennusteilla Koneen p/e-luku on 23,0 ja ensi vuoden ennusteilla 20,7.
Kone on siis hintava, mutta se on sitä hyvästä syystä: tase on kunnossa, kassavirta vahva ja tulos kasvussa.
Tänä vuonna Factsetin keräämä konsensus odottaa Koneen liikevoiton kasvavan 9,2 prosenttia 1 041 miljoonaan euroon, eli aivan yhtiön oman ohjeistuksen (1 015 - 1045) ylälaitaan. Ensi vuodelta analyytikot odottavat 10,4 prosentin kasvua. Myös liikevoittomarginaalin odotetaan paranevan, kun palvelujen osuus liikevaihdosta kasvaa.
Analyytikoiden tavoitehintoihin nähden osake on niin ikään totutun hintava. Konsensus on 33,23 euroa, eli niin sanottua yliarvostusta on reilut kuusi prosenttia.
Osa analyytikoista näkee kuitenkin osakkeessa edelleen selvää nousuvaraa. Muun muassa Kepler Cheuvreux on asettanut tavoitteeksi 39,00, ABG Sundal Collier 37,00 ja Evli 40,00 euroa.
Osinkoa Koneelta on analyytikoiden mukaan lupa odottaa ensi keväänä 1,16 euroa, mikä tarkoittaisi 16 prosentin korotusta viime kevääseen. Tänä vuonna yhtiö ei kuitenkaan jakanut lisäosinkoa, toisin kuin viime vuoden lopulla.
Osinkoennusteet vaihtelevat yhdestä eurosta aina 1,60 euroon. Mediaani on 1,12 euroa.
Koneen rullaava 12 kuukauden p/e-kerroin
Lähde: Factset (Avaa suurempi graafi tästä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti